(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel ze best wel een beetje bang was – “omdat je van te voren niet weet of er boobytraps zijn aangebracht” – heeft wijkagent Femke het werkbezoek aan een wietkwekerij in haar eigen Venlo heelhuids overleefd. Dit in tegenstelling tot de 780 illegale bewoonsters van het pand. Die zijn inmiddels namelijk hartstikke dood.

Waar zouden we zijn zonder wijkagent?

Ah, daar is ie weer: de wijkagent! Altijd en immer bereid om door het vuur te gaan voor de veiligheid van de burger. Ook al betekent dit in de praktijk dat er vooral heel erg veel op een bepaalde plantensoort en diens verzorgers wordt gejaagd. Jazeker, en dit ondanks de enorme werkdruk en de slechte beloning, dat is wat je noemt een onbaatzuchtige prestatie van formaat.

En dus was het ook zondag weer prijs en wel in Boekend, een stadsdeeltje van Venlo waar de wijkagent van dienst dus Femke heet. En Femke maakt het ademloos lezende publiek op Facebook deelgenoot van een stoere actie die zij samen met collega’s van Wijkteam Politie Blerick ondernam, met gevaar voor eigen leven. En dat ook nog allemaal op de in deze Limburgse contreien semi-heilige  dag des heren (voor het ongelovige deel van onze lezers; dat is dus zondag).

Hennepkwekerij opruimen

Onder de kop ‘HENNEPKWEKERIJ OPGERUIMD!’  (die je trouwens best verkeerd kunt opvatten, want opruimen is niet altijd per se hetzelfde als ontruimen) lezen we dat ook deze politieactie tegen planten weer begonnen is met een ‘goeie tip’, zoals Femke het noemt.

Dat goeie stukje verraderswerk (zoals wij het liever noemen) leidde Femke en consorten naar een loods aan de Maasbreeseweg in Boekend, gemeente Venlo. We citeren Femke nu even: “Voor onze eigen veiligheid en die van omwonende samen met de brandweer naar binnengegaan. Omdat je van te voren niet weet of er boobytraps zijn aangebracht is voorzichtigheid met naar binnen gaan nummer 1.”

Search and destroy

Ja, zo maak je de brave burgers wel bang voor alles wat met wiet te maken heeft. Natuurlijk waren er geen boobytraps en kon de politie – na de brandweer bedankt te hebben – gewoon via de voordeur naar binnen. Daar troffen de agenten twee kweekruimtes ‘die volstonden met hennepplanten’.

Wijkagent Femke: “De ongeveer 780 planten werden samen met de rest van de apparatuur in beslaggenomen en vernietigd.”

En zo lieve kijkbuiskinderen, is het land dankzij een dappere wijkagent alweer gered van een ondermijnende aanslag op het welzijn van brave burgers. Welterusten!

(advertenties)