(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gekken hebben de halve wereld, of waren dat de brutalen? Hoe dan ook, nieuw in het oneindige segment van wietuitvindingen is The Bongdromat. Zakelijk ideetje van de Canadees Jordan Robinson die – inspelend op het vooroordeel van de lazy stoner wellicht – sinds oktober aanbiedt om jouw bong of pijp schoon te maken voor de schamele prijs van twee tientjes…

It’s a dirty job, but…

Of ie er schathemeltjerijk van gaat worden wagen wij enigszins te betwijfelen, maar goed je weet het nooit natuurlijk. Zo is er ook ooit een student miljonair geworden door bedrijven pixels te verkopen voor ‘The Million Dollar Homepage’.

Maar Jordan Robinson uit de plaats Kamloops in de Canadese provincie Britisch Columbia wil ook best écht werken voor zijn geld. Zeg maar gerust een redelijk smerig werkje, want hij komt de aanslag en restanten weg poetsen uit andermans bong met zijn (eenmans)bedrijfje Bongdromat!

Jordan kwam op het wereldidee toen hij in een ‘smoke shop’ werkte, dus onze vriend is bekend met de materie die hij kan verwachten. Het werkt eenvoudig: klanten brengen hem hun aangekoekte pijp of bong. Jordan trekt zijn beste short aan en begint te poetsen alsof er een geest uit de bong tevoorschijn kan komen die hem drie wensen zal vervullen.

Start-up vanuit appartement

Dat zal wel meevallen, maar twintig dollar om andermans pijp schoon te poetsen is op zich ook niet verkeerd. Want Jordan belooft je cannabis consumptie apparaat te retourneren ‘in perfect smoking condition’ ofwel glimmend als nieuw!

Momenteel opereert heel het bedrijf Bongdromat nog vanuit Jordan’s appartement, maar hij heeft goede hoop dat ie in de nabije toekomst een echte, stenen winkel kan openen, zo vertelt hij tegen nieuwszender CBC News. “Een hoop mensen haten het schoonmaken ronduit, omdat het stinkt”, weet onze ganjapreneur. “En veel mensen schijnen ook gewoon een nieuwe te kopen als hij te smerig wordt.”

Of dat laatste gezien de prijs van een bong – die kan oplopen tot honderd dollar of meer – veel gebeurt is de vraag. Maar feit is wel dat het schoonmaken van een pijp of bong veelal niet tot de favoriete bezigheden van de moderen cannabis consument behoort.

Zo goed als nieuw. Dat belooft The Bongdromat als je daar je bong of pijp laat poetsen…

Het is net als met ramen lappen

Jordan gaat echter vrolijk gemutst aan het werk, en wel met Orange Chronic. Dat is een IPA, ofwel isopropylalcohol, die ‘onmiddellijke resultaten’ belooft zonder te hoeven wachten of schrobben. Vriendelijk voor Moeder Aarde bovendien. Een flesje Orange Chronic kost in Noord-Amerika 5 dollar.

De vraag is dus waarom je vier keer zoveel zo uitgeven aan een ander om jouw vuile post-blowen werk te doen? Jordan van The Bongdromat: “Het is als met het poetsen van de buitenkant van je ramen. Niemand wil dat doen, maar je kunt iemand inhuren om het voor je te doen.”

Tja, als je het zo stelt heeft deze specifieke gek/brutale wel een punt…

(advertenties)