(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alsof we nog niet genoeg hebben aan onze eigen Nederlandse ratten, krijgt de politie nu ook al hulp van ‘bezorgde burgers’ uit het buitenland! En dat kostte 2 Limburgers woensdag dus wel mooi hun 2 wiethokken, met in totaal 600 planten.

Tuinieren in de kelder

Over het precieze aantal wietplanten dat dankzij de buitenlandse tip door de politie in Limburg de nek omgedraaid werd, bestaat trouwens enige verwarring. Zo meldt de Politie Leudal op haar Facebook-pagina dat er 700 wietplanten zijn aangetroffen in de kelder van het pand aan de Hoogstraat in Nunhem. Nieuws dat gebracht wordt onder twee misselijkmakende hashtags: #ondermijning  #tuinierenindekelder

Op de landelijke politiewebsite, die ook melding maakt van het voorval, wordt echter een aantal van 400 wietplanten genoemd. Planten die ook nog eens ‘in bloei’ zouden staan, hetgeen aantoont dat de blauwhemden inmiddels een beetje verstand beginnen te krijgen van de levenscyclus van onze favoriete groene rakker.

Het wiethok in Nunhem met 700 of 400 planten, al naar gelang welke politiebron je gelooft…

Twee wietkwekerijen voor de prijs van één

Hoe dan ook, met deze bust dankzij buitenlandse rattenhulp is het verhaal nog niet af. In de woning in Nunhem lopen namelijk twee mannen rond, afkomstig uit Roermond. Die zijn uiteraard de Sjaak, maar de politie is ook zo slim om hun woning in Roermond eens te checken. En verdomd, daar draait nóg een wietplantage!

In dit tweede wiethok van de Limburgers aan de Kasteel Keverbergstraat staan namelijk nog eens 200 planten. Vanzelfsprekend zijn ‘alle planten in beslag genomen’, zoals de politie droogjes stelt over deze zoveelste genocide op plantjes. Maar of dat ‘alles’ nu dus 600 wietplanten betreft (landelijke politie) of 900 (politie Leudal) blijft wellicht voor eeuwig in nevelen gehuld…

Feit is sowieso dat we nu dus ook al moeten oppassen voor buitenlanders die ons erbij willen lappen, en dat is godgeklaagd!

(advertenties)