(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de kerstdagen heb je kunnen zien hoe Willie Wietman de hoofdtoppen van zijn Liberty Haze planten oogstte. Inmiddels zijn ook de rest van de toppen netjes geknipt en gedroogd, zodat Willie vandaag het eindgewicht bekend kan maken. In de CNNBS G-Kit XL staan alweer nieuwe wietplanten op 12/12…

Gelukkig 2020!

Ik hoop dat jullie een fijne kerst en een leuke jaarwisseling gehad hebben. Ik in ieder geval wel. De Liberty Haze was vóór de jaarwisseling droog, en is een heel sterk wietje geworden. Nou, laat ik snel van start gaan want er is veel gebeurd de afgelopen weken.

In mijn laatste kweekverslag had ik de grote toppen van de Liberty Haze afgeknipt en te drogen gelegd. De rest heb ik nog een week door laten groeien met een goed resultaat. De kleine topjes zijn aardig doorgegroeid en mooi compact geworden door het extra weekje. Na een paar uur knippen was de klus geklaard. Het was niet alleen meer werk, maar ook meer wiet dan ik had verwacht.

Na een extra bloeiweek zijn ook de rest van de toppen mooi uitgehard.

Drogen & wegen

In de CNNBS G-Kit (met verhogingsset) heb ik het droognet als volgt ingedeeld. Bovenin lagen de grote toppen van de eerste knipbeurt. Op de tweede laag heb ik de kleine topjes van de eerste knipbeurt laten drogen. Deze lagen dus al een week te drogen toen ik de rest van het droognet vulde.

Op de derde, vierde en zelfs op de bodem van het kweekkastje heb ik de pas geknipte toppen van de tweede knipbeurt te drogen gelegd. De mooiste kwaliteit boven. Op de bodem van de kast liggen de kleinere en luchtiger topjes. Deze gebruik ik niet om te roken maar voor andere experimenten.

1,3 gram per Watt!

Na een week of twee waren de toppen droog en kon ik de wiet gaan wegen, om de eindscore te bepalen. De foto links is van de vierde laag (83 gram), en op de foto rechts zie je de 71 gram van de derde laag. Daaronder  links 78 gram van de tweede laag, en op de foto rechts de grote toppen van de eerste laag (119 gram!). Op de bodem lag nog eens 62 gram.

Het totaal van deze kweekronde met de vier Liberty Haze komt dus uit op 413 gram onder de 315 Watt CMH binnenzon. Omgerekend is dat een hele mooie score van 1,3 gram per Watt!

Klimaatoverzicht

Het voordeel van de gadgets die ik gebruik, is dat je achteraf goed kunt zien in welke omstandigheden de planten hun leven doorbrachten. Het overzicht van het klimaat van deze kweekronde dus. Het zat goed met de temperatuur en de luchtvochtigheid, zoals je kunt zien in de grafieken hieronder.

De gemiddelde temperatuur was 24,69 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid geeft een afwijkend beeld, omdat ik de laatste weken van de kweek, de luchtvochtigheid opzettelijk omlaag heb gebracht. Dit om stress te genereren bij de planten, die daardoor hopelijk nog wat extra trichomen hebben uitgeperst.

Dit brengt me bij het einde van deze kweekronde met de Liberty Haze, en de afsluiting van 2019. Tot slot vind je op mijn YouTube kanaal ook een time lapse van de volledige kweekronde.

3 Mohammeds en 1 AK Choco Kush

Omdat ik de Liberty Haze in delen had geoogst moest ik mijn kweektent gebruiken om de wietplanten van de nieuwe ronde op te kweken. De hoofdtoppen van de Liberty Haze lagen immers al in de kleine CNNBS G-Kit te drogen, terwijl de rest nog een week in de grote CNNBS G-Kit XL stond.
De drie Mohammeds en de AK Choco Kush plantjes had ik die week onder het Hans Paneel van 100 Watt gezet. Op een 18/6 lichtschema om te groeien; dit keer ging het goed en groeiden de kleine plantjes hard door.

Back to basic

Na het schoonmaken van de grote kweekkast, heb ik de kast klaargemaakt voor de komst van de Mohammeds en de AK Choco Kush. Dit keer zonder snufjes en elektronische gadgets, met alleen een tijdklok afzuiger en de ventilatoren.
Nu vraag je je misschien af waarom? Nou dat zal ik toelichten. Tijdens één van de kerstavonden zij een kennis het volgende: leuke opbrengst maar hoeveel stroom gebruik je in een kweekronde? Ik durf je het niet te zeggen want ik heb het nooit gemeten. Om het nu wel te kunnen meten heb ik alles uit de G-Kit XL gehaald, op de twee Raspberry Pi camera’s na. Er moest alleen toch nog één gadget bij 😉 een meter om het stroomverbruik te kunnen meten.

Na de eerste week heb ik het lichtschema van 18/6 op 12/12 gezet. Dit is een week eerder dan normaal. Ik hoop dat de planten hierdoor wat minder hoog worden.

De 315 Watt CMH hangt 25 centimeter boven de jongedames.

(K)weekvideo

Deze week een extra lange time lapse. De eerste en tweede week in één video. Met een klein camera ongelukje en een ongewenst plantje tussen de wietplantjes. Ik heb het onkruid laten groeien om te kijken wat het was en het bleek een tabaksplant te zijn. Die is vast uit een zakje met zaadjes gevallen die ik een dag daarvoor had laten vallen. Hopelijk blijft het er bij één.

Deze week geen video van de space bucket in verband met een camera probleem aldaar. Volgende week wel weer een nieuw kweekavontuur: hoe groot zijn de dames dan? En hoe is het met de bonsai en de Space Bucket? Tot dan!

Willie Wietman

(advertenties)