(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat hard met de vorderingen in de extra grote CNNBS G-Kit van Willie Wietman! De Mohammeds en de AK Choco Kush maken een strekkende periode door, maar onze Wietman houdt ze netjes onder de duim. Uit de Space Bucket komt een kleine maar fijne Liberty Haze-oogst. 

Ik tel de tweede week van de bloei en week vijf van de kweek sinds het ontkiemen. Er is actie gaande in de CNNBS G-Kit XL; de wietplanten groeien uit tot kleine struikjes, maar strekken stiekem ook nog aardig wat. De Mohammeds gaan niet meer helemaal gelijk op. Twee van de drie maken een echte groeispurt door. Op de grote foto hieronder zie je vooraan de AK Choco Kush met de Mohammed’s eromheen. De Mohammed rechts staat al tegen het armatuur aan.

Ik heb toch de dames maar niet verpot. Waarom? Ze zijn inmiddels zo hoog dat ik ze niet meer lekker in en uit de kast kan halen, zonder ze te beschadigen. En zoals je misschien al weet uit mijn vorige verslagen; er wil nog wel eens een plantje breken als ik te veel risico neem. De onderkant was wel toe aan een kleine knipbeurt. De zijtakken die met de bovenkant niet tot de aluminium rand komen (dat is ongeveer 56 centimeter vanaf de bodem van de kast) knip ik weg. Deze takken produceren bijna geen goede toppen en dat is zonde van de energie van de plant.

Mohammeds topje kleiner

Dan over naar de twee hoogste Mohammeds. Ja het zijn er echt twee; ze stonden pal achter elkaar waardoor de achterste niet goed op de foto te zien is. Ik moet wel wat gaan doen met deze twee dames, want ze zijn ruim 20 centimeter hoger dan de andere. Daarom zal ik de toppen van deze twee ombuigen, zodat ze weer op gelijke hoogte groeien met de derde Mohammed en de AK Choco Kush. Dit is de vorige twee keer verkeerd gegaan dus ik hoop op scheepsrecht!

Yes! Het is gelukt. Ik heb de twee bijna haaks vast kunnen zetten aan hun eigen stam. De bovenkant van de Mohammed is erg flexibel en is redelijk makkelijk om te buigen zonder dat deze knakt of breekt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik bijna net zo gespannen was als de planten tijdens het buigen. Maar het gelukt en de dames groeien weer op gelijk hoogte van ongeveer 83 centimeter. Na het buigen heb ik de 315 Watt CMH binnenzon weer op de juiste hoogte gehangen.

Stabiel klimaat

Het klimaat is deze week mooi stabiel gebleven, op een kleine wijziging achter de komma na. De gemiddelde temperatuur was 24,12 graden Celsius, en de gemiddelde luchtvochtigheid 41,83 procent. Het watergebruik van de dames is wel weer gestegen naar 1,6 liter per twee dagen. Het is natuurlijk altijd een goed teken om te zien dat wietplanten dorstig zijn.

Uit de Space Bucket

Het project met de Space Bucket zit er op en het is tijd om de Liberty Haze eens in het licht te bekijken. De kweekronden is op zich wel goed gegaan op wat kleine probleempjes na dan. Het luchtfilter wat ik had gemaakt was niet helemaal toereikend genoeg. De laatste drie weken van de kweek was deze dame dan ook aardig te ruiken. Hier heb ik al een oplossing voor. Ik moet het alleen nog in elkaar zetten. De Space Bucket will be back soon.

Het is geen stevige dame. Ze is wat aan de slappe kant of zijn die toppen zo zwaar? Een ding weet ik wel de topjes schitteren wel weer mooi onder het licht van de flitser. Als ze net zo lekker smaakt als ze ruikt ga ik hier zeker van genieten.

Na het wegknippen van het blad is dit wat er van de plant over is gebleven. Het lijkt niet zo veel maar het is gekweekt onder een led lamp met een verbruik van maar 24 Watt. Dat is niet echt veel en ben erg benieuwd naar het gedroogde gewicht.

Time lapse (k)weekoverzicht

Deze week heb ik de camera’s een nieuw plekje gegeven. Ze staan beide op een Mohammed gericht; één van opzij en één kijkt vanaf boven op de kleine Mohammed neer. Ik hoop dat het lukt om de camera’s de rest van de kweekronde op deze posities te houden.

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan de toppen van de Mohammeds weer rechtop? Wat is de opbrengst van de kleine bonsai- en Space Bucket- Liberty Haze planten samen?

(advertenties)