(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Volop klein leed weer afgelopen dagen in Nederwietland. Wat te denken van een dame die – ‘wist niet dat het niet mag’ – cannabis voor haar gevangen vriend meeneemt? Of een bange wietteler die zich voor de politie verstopt… in een kartonnen doos. En aandacht voor een heus nachtelijk wietkonvooi in Brabant!

Het niet zo slimme smokkelvrouwtje

Eerst maar eens een klassieker: wat lekkers meenemen voor je liefje in de gevangenis. Inderdaad, lekker stom ook, maar het gebeurt nog steeds regelmatig. Enter deze 41-jarige vrouw uit Den Haag die op 12 december jongstleden haar vriend in de gevangenis van Alphen aan den Rijn bezoekt, met op diverse plekken verborgen geestverruimende inhoud.

De pret duurt niet lang. Wat heet, er is geeneens sprake van voorpret want de snuffelhond in de bajes bespringt de vrouw bijkans. ‘Al snel blijkt waarom: in haar mond, beha en tas  wordt 2 gram hennep, evenveel hasj en 0,3 gram cocaïne gevonden’, zo lezen we in het Algemeen Dagblad.

Afgelopen vrijdag mocht mevrouw zich verantwoorden bij de Haagse politierechter. Haar verweer was van een geweldige onnozelheid – al zou het natuurlijk kunnen dat verdacht die stuitende onwetendheid speelt. Hoe dan ook, op de vraag waarom ze de wiet, hasj en coke bij zich had, volgde dit schitterende antwoord: “Ik wist niet dat het strafbaar was.”

Nu natuurlijk wel, want de rechter veroordeelde haar – heel coulant overigens – tot een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur met een proeftijd van 2 jaar. Oh ja, de relatie is inmiddels uit…

Wietteler verstopt zich in doos

Nog zo’n beklagenswaardige figuur dan, dit keer echter een man. Over naar Steenbergen dus, waar de politie een heuse actieweek tegen synthetische drugs houdt. Nou, dan lopen wij geen gevaar denk je dan want wiet is puur natuur. Maar zo werkt de politielogica natuurlijk niet mensen. En dus werd er donderdag met evenveel gemak aan de Graaf Hendrikstraat een hennepstekkerij opgerold, zo lezen we op de landelijke politiewebsite.

Een stekkenboerderij van middelbare grootte daar in Brabant, met 58 moeders en 3.000 kleintjes. Helaas ook hier weer aan een voortijdig einde gekomen door toedoen van een tipgever. Dat blijft een kwaad dat niet uit te roeien valt in Nederland.

Maar het verrassende nieuws is niet die tip of die stekken. En ook niet de arrestatie van een 55-jarige Bergenaar die ’s middags om half vijf in de boeien werd geslagen tussen zijn moeders en baby’s. Nee, het nieuwswaardige zit ‘m in stekkenboer nummer twee en dan met name de manier waarop die gevat werd. De politie: “In een kartonnen doos bleek de 47-jarige man uit Klundert verstopt te zitten. Ook hij is aangehouden.”

Wietkonvooi door nachtelijk Brabant

We blijven nog even gezellig plakken in de wietschuur van Europa ofwel de provincie Noord-Brabant. Zaterdagnacht werd daar een heus ‘henneptransport’ onderschept door de autoriteiten, die deze gigantische slag in de war on drugs dan ook prominent vermelden op de zojuist reeds genoemde politiesite. Het draait allemaal om 3 personenauto’s plus 1 bestelauto op de Langeweg in Axel, in totaal bevolkt door 7 mannen.

Mannen die inmiddels allemaal een paar stalen handboeien hebben gevoeld. Hetgeen niet alleen komt door hun opvallende manier van rijden in een konvooi, maar evenzeer door de welbekende ‘henneplucht’ die werd opgesnoven door passerende politieagenten. Hoppa, politieauto keren en erachteraan!

Nou is het onmogelijk om 4 voertuigen in één keer te achtervolgen en dus lag de focus op de bestelbus. Het zal niet voor niks zijn dat zich daar vaak de lading van een transport bevindt, nietwaar? En inderdaad, toen de bus zich klem had gereden bij werkzaamheden op de kruising van de Julianastraat en Heidestraat bleef er nadat er 3 mannen waren uitgesprongen zomaar 70 tot 100 kilo wiet achter. Natte wiet, dat wel (zie bovenstaande foto).

Met hulp van een snuffelhond genaamd Barry en en zwik politieagenten konden uiteindelijk 7 mannen worden opgepakt voor dit partijetje wiet. Want laten we wel wezen; eenmaal goed gedroogd (en liefst ook nog gecured) blijft er van 70 kilo natte wiet nog zo’n pak ‘m beet 15 à 18 kilo échte wiet over (en 20 à 25 bij 100). Beetje overdreven om daarvoor met een busje en drie auto’s op pad te gaan lijkt ons…

[openingsfoto: Alina Rosanova/Shutterstock]
(advertenties)