(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de dames AK Choco Kush en Mohammed hun eerste echte bloeiweek doormaakten, richt Willie Wietman zijn kweekkamer nog eens in. Bonsai Liberty Haze is onder slechts 8 Watt afgebloeid en wordt op de voet gevolgd door haar zusje in de Space Bucket. 

We zijn aangekomen in week vier van de kweek en de eerste échte week van de bloei. Ik heb deze week niet veel tijd gehad voor de dames, want ik ben druk geweest met het opnieuw inrichten van de kamer waar de CNNBS G-Kit XL staat. Het was daardoor ook wat lastiger om goede foto’s van de dames te kunnen maken; ik kon er mijn kont niet meer keren. Mede hierdoor heb ik de planten ook geen knipbeurt kunnen geven.

Toen ik toch eenmaal bij de dames was aangekomen, stonden ze erg dicht bij de lamp. Gelukkig hebben ze geen schade opgelopen. Twee dagen terug was er nog genoeg ruimte over. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om elke dag even een kijkje te nemen.
Komende week moet ik wel de knoop doorhakken of ik de planten nog ga verpotten of niet. Het is wat aan de late kant aangezien ze al in bloei staan. Het gaat deze kweekronde allemaal wat sneller dan ik gewend ben maar wat nieuwe grond en extra wortelruimte zal de dames vast goed doen.

Op de foto links hieronder is de hoofdtop van de AK Choco Kush te zien. Hier is de bloei al goed op gang aan het komen. De Mohammed op de foto rechts ging tijdens de groei redelijk gelijk op met de AK Choco Kush, maar nu lijken de drie Mohammeds het wat rustiger aan te doen. De dames hebben een gemiddelde hoogte van 63 centimeter. De Mohammeds zijn zo’n 3 centimeter kleiner dan de AK Choco Kush.

Kweekklimaat

Het klimaat in de kweekkast is mede de reden voor het herinrichten van de kamer, en het lijkt zijn eerste vruchten al af te werpen op de temperatuur. De gemiddelde temperatuur is met 24,56 graden Celsius iets gedaald ten opzichte van vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is goed aan het stijgen, en is met 41,68 procent al 6,35 procent hoger dan vorige week. Dat zal vast komen omdat dat de planten inmiddels ook twee keer zo groot zijn als vorige week. De dames drinken lekker door, en iedere twee dagen krijgen ze 1,2 liter water met voeding. Ze drinken het netjes allemaal op.

Stroomverbruik van G-Kit XL

Zoals je wellicht nog weet, ben ik het stroomverbruik van mijn kweek aan het meten. Ik heb hiervoor een meter geplaatst en diens teller staat op het moment op 148,1 kWh. Ik moet daarbij alleen wel melden dat ik 24 uur mis, aangezien ik met de stroom bezig was en na het klus vergat om de meter opnieuw te starten. De start van deze kweekronde was op 12-12-2019 en er is dus ondertussen 148,1 kWh verbruikt. Maar ja, wat is dat in euries? Nou, dat verschilt natuurlijk per contract met je energieleverancier maar het komt hier ongeveer op neer: 148,1 kWh verbruikt x 0,22 euro = € 34,063 aan stroomkosten tot nu toe.

Mini Liberty Haze geoogst

Het kweken van een miniplantje lijkt aardig goed gelukt. Zo zie je maar; zelfs onder een 8 Watt LED kweeklampje kun je een wietplant kweken. En als het jou niet per se om de opbrengst te doen is, is dat een heel leuke manier om eens met kweken te experimenteren. Mijn kleine Liberty Haze plantje heeft aardige toppen opgeleverd. Ik ga de bonsai Liberty Haze aan de stam laten drogen, anders droogt ze te snel. Het is immers maar een klein plantje.

Tijdens het knippen werd snel duidelijk dat de wiet van deze kleine dame echt niet onder doet voor de wiet van mijn grotere planten. De topjes plakken enorm en na de knipbeurt is dit wat er over is gebleven. De dame schittert als een echte filmster. Na het drogen zal ik uiteraard nog even laten weten wat het plantje aan gewicht heeft opgeleverd.

De (k)weekvideo’s

En dan zijn we alweer toe aan de wekelijkse kweekvideo’s. Deze week schieten de planten de camera voorbij. Het is duidelijk dat de wietplanten hun groeispurt hebben doorgemaakt deze week. De groeipunten kronkelen zich naar boven, richting de 315 Watt CMH binnenzon.

Natuurlijk heb ik ook weer een filmpje vanuit de Space Bucket, al is daar momenteel niet veel actie meer te zien. De laatste dagen voor de Liberty Haze zijn namelijk bijna geteld. Ook dit was een erg leuke ervaring. Na wat updates aan de Space Bucket ga ik er zeker weer een kweekronde in doen.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn AK Choco Kush en Mohammed planten toch nog verpot? Is de Space Bucket leeg? En hoe ziet de plant er zonder paars kweeklicht uit? En natuurlijk meer foto’s van de dames en een nieuwe time lapse video. Tot dan!

Willie Wietman

(advertenties)