(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het blijft een klassieker in de wietwereld: het onbewust (laten) eten van cannabis door mensen die dat niet gewend zijn. Of het ook leuk is is een tweede, maar het staat garant voor dikke krantenkoppen. Zo ook op het Canarische eiland Lanzarote, waar zaterdag vijf mensen hun rijles moesten afbreken nadat de paella tijdens de lunchbreak nét iets te veel van het goede was… (lees; vol zat met THC).

Paella pakken als lunch

Over naar Lanzarote dus, het meest noordelijke bewoonde eiland van de Canarische Eilanden, op 115 kilometer van de kust van Marokko. Maar de eilanden zijn onderdeel van Spanje en dus wordt er paella gevreten bij het leven. Zo ook deze zaterdagmiddag door een groepje leerlingen van een rijschool.

Van rijden – zeker als je je rijbewijs nog niet hebt – word je hongerig en tussen de middag besloot de groep eens te gaan bikken in een restaurant aan Mancomunidad Avenue, in hoofdstad Arrecife. En wat een verrassing; de schalen paella stonden al klaar, afgedekt met aluminiumfolie, jammie!

De lunch valt zwaar, heel erg zwaar…

Leerlingen en leraar waren zeer te spreken over de lunch. Wat heet; directeur Zakaria Mohamed Dris van de Zakaria Rijschool op Lanzarote vertelt tegen de regionale krant La Provincia: “Ik at drie borden omdat het erg lekker was. Maar toen ik het restaurant verliet viel ik flauw en stortte ter aarde.”

What the fuck, zo zwaar getafeld dat de zwaartekracht het definitief wint Zakaria? Nou nee. “Nadat er gegeten was en ze verder wilden gaan met de rijlessen voelden ze zich slechter worden. Sommigen werden misselijk, sommigen vrolijk, sommigen kregen ineens een hoog hartritme… een ambulance werd gebeld. Op de Eerste Hulp werden vijf personen behandeld, waar ze zeiden dat ze niet bewust cannabis hadden geconsumeerd”, vertelt Noelia Umpiérrez, de directeur van de gezondheidsdienst op Lanzarote.

[tekst gaat verder na de illustratie]

Nachtje blijven slapen in het ziekenhuis

Aha, onbewuste cannabis dus. Ook rijschoolhouder Zakaria bevestigt dit in de media: “De dokter vertelde me dat ik een wietoverdosis had binnengekregen.” Nou weten wij natuurlijk allemaal dat een wietoverdosis bij lange na niet zo’n linke paella soep is als een O.D. van pak ‘m beet coke of heroïne of zelfs legale pijnstillers/kalmeringsmiddelen.

Toch moesten twee leerlingen van de rijschool de nacht doorbrengen in het Doctor José Molina Orosa ziekenhuis. De overige drie mochten na een check naar huis, omdat er – in alle gevallen – gelukkig slechts sprake was van een ‘milde vergiftiging’.

Waarheid op tafel

Desalniettemin opent de politie een onderzoek naar het hoe en waarom van dit wiet-paella-drama op het Canarische eiland. Simpelweg omdat alle vijf de slachtoffers positief testten op cannabis en dat mag niet van de wet zomaar stoned zijn, aldus La Provincia.

Rijschoolhouder Zakaria denkt dat de restauranteigenaar “genaaid” is, omdat hij er vaak eet en zoiets nog nooit heeft meegemaakt. Ook de restauranthouder denkt aan een grap van derden en heeft geheel vrijwillig alle aanwezige paella-ingrediënten afgestaan aan de gezondheidsautoriteiten voor nader onderzoek. Nou ja, misschien dat de waarheid ooit nog op tafel komt gelijk een dampende paella.

Daarover gesproken, voorlopig zal er helemaal niemand meer stoned en/of ziek worden van dit specifieke restaurant in Arrecife. De deur is namelijk op slot gegooid door de autoriteiten, omdat de eigenaar geen restaurantvergunning bleek te hebben…

[illustratie: Photo-Jope/Shutterstock]
(advertenties)