(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is bepaald geen staatsgeheim dat zanger-gitarist Carlos Santana (72 inmiddels) al levenslang fan is van onze favoriete plant en dan met name de oogst ervan. Geen godswonder dus – maar wel heel leuk – dat de bejaarde snarenplukker nu met CBD-producten uit hennep en eigens wietsoorten op de markt gaat komen!

Carlos springt op de wiettrein

Woensdag werd het vrolijke nieuws bekendgemaakt middels een heus persbericht. En het werd eerlijk gezegd ook wel eens tijd dat onze Carlos zich aansluit bij een steeds langer wordende rij beroemdheden in de cannabusiness, aangevoerd uiteraard door de nimmer aflatende blower-rapper Snoop Dogg.

Verder aan boord van de doordenderende wietsneltrein o.a. Willie Nelson, Miley Cyrus, Wiz Khalifa (duh) en nog veertien andere rappers, Melissa Etheridge, een zwik oud-NBA-spelers, Whoopi Goldberg en alle nog levende familieleden van Bob Marley.

Latijns-Amerikaanse roots in wiet

De als Mexicaan geboren Carlos Santana speelde in 1969 al stoned op het legendarische Woodstock-festival, dus de man heeft enig recht van spreken. Ook omdat ie al meer dan 100 miljoen platen heeft verkocht. Om zijn zakelijke wietambities meer kans op slagen te geven werkt hij samen met het bedrijf Left Coast Ventures. Dat is een clubje rijke investeerders dat wel brood ziet in de legale cannabisbranche. Hun tot nu toe meest bekende merk: Marley Natural. Inderdaad, dat is wiet van de zojuist al genoemde erven van Bob Marley.

Het investeringsfonds uit Santa Rosa in de staat Californië – waar recreatieve wiet sinds 1 januari 2018 legaal is – helpt Carlos Santana met de productie van ‘premium strains die zijn beïnvloed door de Latijns-Amerikaanse roots van de muzikant’.

LEES OOK:  Hij is er eindelijk, de Bob Marley wiet!

Carlos Santana bidt voor een goede oogst… [foto: PRNewsfoto/Left Coast Ventures]

‘Ontwaking en genezing’

Tuurlijk, dat klinkt fantastisch, net als de deuntjes van de schepper zelf. Maar wat bedoelt Carlos nu eigenlijk? “Cannabis is een raam of een deur naar een ander besef van bewustzijn”, vertelt Santana aan Billboard. “Het geeft jou de keuze om te observeren door een ander filter van ontwaking & genezing… de misvatting van afstand als een illusie, die jou ervan weerhoudt om je te focussen op jouw eigen essentiële kern. Het helpt je om te arriveren bij weten, accepteren en houden van een levenskwaliteit die neerkomt op plezier!”

Eh… vager dan dit komt het niet meer voorbij vandaag mensen.

‘Unieke fusie’

Al kan de wiet/geld-partner van Santana er ook wat van, getuige hun opvatting over het aanstaande gezamenlijke cannabis avontuur. Left Coast ventures hoopt te ‘kapitaliseren op Santana’s unieke fusie van internationale muziek met rock, blues en jazz met strains die de het spirituele bewustzijn en de welness-effecten van cannabis promoten’.

Welja joh, toe maar. Gelukkig is de productlijn die Carlos Santana samen met Left Coast gaat maken een stuk aardser. Vanaf komende zomer namelijk kunnen we genieten van voorgedraaide joints en ‘gedroogde bloemen’ (vette toppen), en later dit jaar volgen dan ook nog topicals. Caramaba!

[openingsfoto: Ga Fullner/Shutterstock]
(advertentie)