(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zaterdag 6 februari was de geboortedag van reggae icoon Bob Marley. De muzikant is als sinds 1981 niet meer onder ons maar op zijn 71ste verjaardag zogezegd, werd dan eindelijk officieel de Marley Natural wiet ten doop gehouden. Uiteraard met een spetterend muzikaal feestje in Los Angeles!

Geboortedag Bob Marley

“Excuse me while I light my spliff, good God I gotta take a lift”, zong hij ooit zo fraai in het nummer ‘Easy Skanking’… Afgelopen zaterdag zou Bob Marley bij leven en welzijn 71 jaar oud zijn geworden. Geen betere dag dus dan zijn geboortedatum om dan eindelijk officieel de Marley Natural cannabislijn te lanceren. Met een exclusieve party op een geheim gehouden locatie in Hollywood,  Los Angeles werd de kick-off gegeven voor het zakelijke avontuur van de erven Marley – verenigd in Marley Estate – en het Amerikaanse wietinvesteringsbedrijf Privateer Holdings.

Eerst Amerika en dan de rest van de wereld

Vooralsnog is het wietmerk alleen ter introductie te koop in drie medicinale cannabis apotheken in Los Angeles: Buds & Roses, Green Goddess en LAPCG. Maar in de komende weken volgen de dispensaries  in de rest van Californië. Daarna is het de beurt aan Colorado, Oregon en Washington (inderdaad de staten waar naast medicinale ook recreatieve wiet legaal is) en daarna moeten in 2017 de rest van Amerika, Canada en Jamaica volgen. En wie weet ook ooit Nederland en België wanneer wiet hier eindelijk eens gelegaliseerd wordt…

Reden voor deze gefaseerde uitrol is ook dat de cannabis die in diverse Amerikaanse staten verkocht mag worden geproduceerd moet zijn in diezelfde staat en Marley Natural nog her en der bezig is met wietkwekers om de 4 verschillende strains te gaan telen.

Wietsoorten met kleuren van Ethiopische vlag

Goed, er komen dus 4 verschillende Marley Natural wietsoorten (ook in olievorm trouwens), elk met een eigen kleur uit de Ethiopische vlag, omdat Ethiopië tenslotte de geboorteplaats is van de rastafari beweging.  Marley Green – een hybride wietsoort, die met name mikt op beginnelingen – Marley Gold (sativa) en Marley Red (met veel CBD) en de indica THC-knaller Marley Black, die speciaal wordt aangeprezen voor ganja connoisseurs.

2

De Marley Natural-lijn bevat nog veel meer producten dan alleen de 4 wietsoorten

Maar er is nog veel meer. Zo bevat het Marley Natural-merk ook accessoires om cannabis te roken, te bewaren en te bereiden. Gemaakt van onder meer Amerikaans walnotenhout en hittebestendig handgeblazen glas. Ook zijn er diverse body care producten als lotion, zeep en lippenbalsem gemaakt van hennepzaadolie en enkele Jamaicaanse planten.

Jamaica en Bob Marley

Waarom Marley Natural niet op Jamaica is gelanceerd vraag je? Dat was wel de bedoeling van de familie Marley maar de wetgeving daar is nog niet zover dat er al een vergunning kan worden aangevraagd om met wiet op de markt te komen. Maar men staat wel – aan beide kanten trouwens – te trappelen om ook op het eiland Marley Natural te produceren en verkopen.

En dan is het natuurlijk een (niet te beantwoorden) vraag wat Bob er zelf allemaal van had gevonden, mocht ie daadwerkelijk 71 kaarsjes hebben uitgeblazen afgelopen zaterdag? “Wanneer mijn vader hier fysiek bij zou zijn geweest, zou hij vooraan hebben gestaan om deze plant te promoten”, vertelt zijn zoon Stephen tegen het Amerikaanse tijdschrift Billboard. “Dus wij zijn heel trots om met ons Marley Natural merk naar buiten te treden!”

Nou ja, we zullen zien. En roken. Maar eerst nog maar even naar The King of Reggae zelf luisteren, dat is sowieso altijd een goed idee:

 

(advertenties)