(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We duiken in de CNNBS G-Kit XL van Willie Wietman om te kijken hoe de AK Choco Kush en de Mohammeds er op de helft van hun bloeifase bijstaan. De toppen worden voller en voller en groeien uit tot aaneengesloten cola’s. De oogst uit de Space Bucket is (kurk)droog en wordt gewogen.

Een kweekronde kan snel gaan. Voor je het weet zit je alweer in de vierde bloeiweek en heb je nog maar een paar weken tot je weer kunt oogsten. Mijn wietplanten zijn nu op de helft van hun bloeiperiode in de CNNBS G-Kit XL. De Mohammeds maken namelijk een bloeitijd van 7 tot 8 weken door en de AK Choco Kush bloeit zo’n 8 tot 9 weken.

De Mohammed die rechts in de kweekkast staat, komt meteen even kijken als je de deur openschuift. Ze komt niet alleen even kijken, maar laat zich ook met plezier even ruiken. En wat ruikt dat toch lekker!

De Mohammed dames die ik gebogen had, hebben een kleine knipbeurt achter de rug. Links hieronder zie je de voor-foto voor en zie je het resultaat van het snoeiwerk. Nu is de gebogen stam van de wietplant wat beter zichtbaar op de foto. Wat me is opgevallen is dat de bloemen van de Mohammeds redelijk hoog in de plant groeien. De AK Choco Kush heeft na de eerste aftakking al toppen hangen.

AK Choco Kush

Nu ik toch bij de AK Choco Kush ben aangekomen, heb ik ook deze hier en daar gesnoeid zodat ze weer mooi op de foto staat. Ik heb alle kleine topjes van de zijtakken weggeknipt en ook de zijtakken die niet sterk genoeg waren om een knappe top te dragen. Nu kan alle groei en energie naar de bruikbare toppen.

En wat een mooie dame is het aan het worden. De hoofdtop cola heeft nu al een aaneengesloten lengte van 20 centimeter bereikt. Ik ben erg benieuwd hoe deze zich verder zal ontwikkelen. Om dat extra goed in de gaten te houden heb ik de camera uit de Space Bucket gehaald en in de G-Kit XL geplaatst. Volgende week speelt deze top dus een mooie hoofdrol in de time lapse video.

Klimaat

Tja, wat moet ik zeggen. Het klimaat is gewoon redelijk stabiel deze kweekronde, alleen de luchtvochtigheid laat nog te wensen over. De gemiddelde temperatuur was met 24,79 graden Celsius bijna gelijk aan vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 38,36 procent, 5,64 procent gedaald ten opzichte van vorige week. De bewatering is ongewijzigd. De planten aan de linkerkant krijgen 1,2 liter water met voeding, en aan de rechterkant 1,7 liter water met voeding per twee dagen.

De oogst van de Space Bucket

Nu de Liberty Haze uit de Space Bucket helemaal droog is, kan ik jullie eindelijk vertellen wat deze aan wiet heeft opgeleverd. Het was een side project met wat haken en ogen; een camera die maar niet bleef hangen en het zelfgemaakte koolstoffilter die niet helemaal toereikend was.

Ik vind het nog steeds een erg leuke kweekruimte, alleen voor ik hem weer mag gebruiken moet ik van m’n vrouw wel eerst het luchtfilter-systeem aanpassen. Maar nu de cijfers: 7,14 gram hele droge wiet. Als je er in knijpt verpulvert het, en ben je meteen klaar; in een vloeitje en roken maar!

In de Space Bucket heb ik gekweekt met een 24 Watt LED. Dat is dan 0,29 gram wiet per Watt aan stroom, niet echt iets om van de daken te schreeuwen dus. Maar het kan vanaf nu wel alleen maar beter gaan 😅Eerst maar eens het geurfilter aanpassen en dan komt er zeker een tweede kweekronde met de Space Bucket. Gewoon voor de lol.

(K)weekvideo

Deze week is helaas weer één camera wat overwoekerd door de dames. Dat mocht de pret niet drukken want de tweede camera heeft de ontwikkeling van de Mohammed heel goed vast kunnen leggen. Als je goed kijkt zie je op de helft van de video dat de top dikker wordt, en minder de hoogte in gaat.

Volgende week in mijn kweekavontuur: wat is de diameter van de hoofdtoppen? Zijn er al ideeën voor de volgende kweekronde? Wat is de tussenstand van het stroomverbruik ondertussen?

Willie Wietman

(advertenties)