(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een nieuwe bloeiweek in de extra large kweekkast van Willie Wietman. De drie Mohammed wietplanten en de AK Choco Kush maken het nog altijd goed maar hebben helaas wel ongenode gasten op bezoek. Wat er precies aan de hand is, is nog niet helemaal duidelijk maar wellicht heb jij een idee…?

We zitten in week negen van de kweek, bloeiweek zes. Met nog ongeveer twee weken te gaan stijgt de spanning. Blijven de dames netjes rechtop staan in de G-Kit XL? Tot gisteren was dat mijn grootste zorg. Tijdens het water geven van de wietplanten kwam ik er namelijk achter dat ik ook een heel ander probleem heb… Straks meer daarover; nu eerst het goede nieuws.

Mohammeds en AK Choco Kush

De kleine Mohammed plant linksachter in de kweekkast gaat erg goed. Deze dame staat nog stevig rechtop en heeft een hoofdtop van 24 centimeter lang met een diameter van 4,3 centimeter.

Van links achterin de CNNBS kweekkast ga ik naar rechts achterin waar de gebogen Mohammed staat. Door het buigen van de top van de plant zijn er naast de hoofdtop nog twee kleinere dikke toppen aan het groeien. De hoofdbloem heeft een diameter van 5,2 centimeter. Het opmeten van de lengte van de hoofdbloem gaat erg lastig omdat deze gebogen is en heb ik daarom niet gedaan.

 

De derde en laatste Mohammed rechts voorin de kweekkast is echt mega aan het worden, vergeleken haar zusters. De dame is helaas niet helemaal symmetrisch, en heeft meer weg van de klokkenluider van de Notre Dame. Voor het opmeten van de diameter heb ik het dikste punt genomen en dat was een dikke 7 centimeter. Nu is de vraag gaat ze nóg dikker worden? Daar zullen de komende weken achter komen.

Nu maken we ons weer een weg naar de linkerzijde van de G-Kit XL. Vooraan vinden we daar de AK Choco Kush, en wat een mooie dame is dát aan het worden! Ze is druk bezig met de vorming van een grote dikke lange hoofdtop. De diameter van deze top is nog steeds 5,9 centimeter, en haar energie gaat volgens mij in de onderste bloemen nu. Het resulteert in een aanééngesloten top van 35 centimeter(!) en dat is voor mij een persoonlijk record.

Buiten de hoofdtoppen zijn er ook genoeg kleinere exemplaren te vinden en deze zitten goed vol met trichomen. En dat brengt me bij het volgende.

De trichomen

Net als vorige week heb ik m’n microscoop erbij gepakt om de trichomen van dichtbij te bekijken. Op de eerste foto links zijn de trichomen van de AK Choco Kush te zien. Er is niet echt een verschil met vorige week zichtbaar. Ik heb het suikerblad recht tegenover die van laatste keer weggeknipt. Op de foto rechts is het blad van de kleine Mohammed te zien. Deze lijkt veel meer bedekt te zijn met trichomen dan haar zusters.

De twee gebogen Mohammeds hebben duidelijk minder trichomen. Of deze straks minder sterke wiet produceren is natuurlijk iets wat ik wel uit wil gaan zoeken.

Het Klimaat

Het klimaat is nog steeds stabiel. Dat is helaas niet te zeggen van de app die ik gebruik om hem uit te lezen. Na de eerste update aan het begin van de week deed hij niet meer. Inmiddels werkt de app weer maar is het niet mogelijk een mooi duidelijk grafiekje te produceren.

De gemiddelde temperatuur was 24,99 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 39,62 procent. De dames aan de linkerkant krijgen nog steeds 1,2 liter water met voeding per twee dagen. De rechterkant geef ik 1,7 liter water met voeding per twee dagen.

Wat is dat?

Gisteren tijdens het water gegeven viel het me op dat er zwarte korrels, of een soort poeder op de vloer van de kweekkast lag. Het leek er op dat het alleen aan de rechterkant op de vloer lag en het bewoog niet. Ik heb de stofzuiger erbij gepakt en de vloer even schoon gezogen. Even snel een blik door de rest van de kast maar niets geks kunnen vinden.

Tot na het ontbijt vanmorgen. Het zat me toch niet helemaal lekker en vanaf het moment dat ik wakker was kon ik aan niets anders meer denken. Helaas was ik erg vroeg wakker en moest ik nog een paar uur wachten tot de 315 Watt CMH lamp uitging.

Nadat de lamp was uitgegaan ben ik de kast ingedoken. Tot mijn schrik lag de vloer weer vol met een zwart iets. Daar was ik al bang voor. Het zwarte spul was ook onder een temperatuursensor gekomen waar geen wind staat. Shit, het zijn beestjes! Bij het inspecteren van de planten kon ik niets vinden op of onder het blad. Ik vond er nog wel een paar op het armatuur van de lamp. Deze zwarte dingen bewegen niet, zijn heel klein en lijken wel voelsprietjes te hebben. Na een goed uur zoeken heb ik niets kunnen vinden dat bewoog.

Nadat ik de vloer van de kweekkast weer schoon had gezogen, ben ik na een uur of twee weer naar de kast gegaan om een kijkje te nemen. En wéér lagen er kleine zwarte staafjes op de vloer. Niet extreem veel maar genoeg om op te vallen. Yes! Of toch niet? Het ligt eraan hoe je het bekijkt maar ik zag iets lopen. Het is klein, loopt snel en kan ver springen. Ik weet nog niet wat het is, maar hoop er volgende week meer duidelijkheid over te hebben. Het is wel zwaar balen dat het nu gebeurt. Ik kan er, nu de dames bloeien niet veel meer tegen doen. Ja, behalve uitzoeken wat het is en of het de planten schade aandoet.

Frisian Duck & Critical Orange Punch

Voor de nieuwe ronde zijn de zaden inmiddels allemaal binnen. Drie keer Frisian Duck van Dutch-Passion en als bonus gratis ontvangen bij de bestelling is de Critical Orange Punch ook van Dutch-Passion. Dit keer heb ik er een led grow lamp (E27 10 Watt) van de Ikea boven gehangen, zodat de zaailingen niet zo erg de hoogte in gaan. Dit alles staat in de G-kit met verhogingsset.

 

(K)weekvideo

Dit keer even extra gefocust op de AK Choco Kush. Goed beeld van de drie camera’s. Genoeg gesproken, dus kijk en geniet ervan 😉

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan de dames nog rechtop? Wat zijn die zwarte beestjes nou precies? Zijn de zaadje al uitgekomen?

Willie Wietman

(advertenties)