(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hé, plantenliefhebber! Wist je al dat er meer natuurlijke heilige kruiden zijn om mee te ontspannen en pijn te bestrijden dan cannabis? We hebben het in dit geval over het kruid kratom, van oudsher gebruikt in Zuidoost Azië, en een krachtige natuurlijke pijnstiller die het humeur verbeterd, zonder psychoactief effect.

Cannabis is inderdaad niet het enige natuurlijke ontspanningsmiddel. Sterker nog, in de smartshop en overigens ook de apotheek vind je een keur aan heilzame planten en kruiden. Soms met een opwekkend effect, soms met een psychedelisch effect, en in het geval van kratom ontspannen, vrolijk en sterk pijnstillend. Een beetje als wiet dus, alleen dan zonder psychedelische werking.

Het kratom effect

Kratom is niet psychoactief zoals cannabis. Het effect wordt omschreven als ontspannen en opgewekt tegelijkertijd. Het verbetert het humeur en is een krachtige pijnstiller. Dat komt omdat het net als opiaten reageert als een μ-opioïde agonist. Dat klinkt heel heftig maar valt reuze mee want kratom is natuurlijk geen opiaat. Het is in Nederland legaal verkrijgbaar en wordt gemaakt van de bladeren van een tropische bladverliezende loofboom uit Azië genaamd Mitragyna speciosa.

kratom profkratom

Kratom wordt gemaakt van de bladeren van de Aziatische boom Mitragyna speciosa.

Van oudsher worden de bladeren van deze boomsoort gekauwd om de stemming te verbeteren en om gezondheidsproblemen te behandelen. Tegenwoordig wordt het recreatief gebruikt als feestmiddel en medicinaal als pijnbestrijder. In Amerika wordt kratom veel gebruikt om te helpen bij het afkicken van een verslaving aan opiaten. Het effect is 5 tot 10 minuten na inname voelbaar, en houden enkele uren aan.

Lustopwekkend en goed voor je erectie

De werkzame stof in kratom is Mitragynine. In kleine hoeveelheden prikkelt dat delta-opiaatreceptoren waardoor het in lage doses stimulerend en activerend werkt. Naarmate de dosis wordt opgevoerd stimuleert de stof echter ook meer zogenaamde mu-opiaatreceptoren waardoor het dan een kalmerende opium-achtige en pijnstillende werking heeft. Qua sterkte is het vergelijkbaar met codeïne. Bij vrouwen zou het lustopwekkend werken en bij mannen zou het erectieproblemen kunnen verminderen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het positieve humeur en angstremmende effect van mitragynine.

Wil je kratom een keer proberen, dan kun je terecht bij specialist ProfKratom.com. Verkrijgbaar in poedervorm en verschillende soorten/sterktes vanaf €8,95. De meest gangbare en makkelijkste manier om het te gebruiken is door er thee van te maken. Kijk voor meer methodes van inname en tips op de gids ‘hoe te gebruiken‘.

(advertenties)