(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We hebben een bijzondere review voor iedereen met een DynaVap VapCap of plannen om die aan te schaffen. De DynaTec Apollo 2 tovert je VapCap namelijk in één klap om tot een elektrische verdamper. Lees dus snel verder hoe deze accessoire precies werkt, wat de voor- en nadelen zijn, en of het iets voor jou is. 

Deze keer geen vaporizer review, maar een review van een accessoire. De DynaTec Apollo 2 is namelijk geen nieuwe verdamper van DynaVap zoals je wellicht zou denken, maar een accessoire voor de DynaVap VapCap.

Eerder reviewde ik op CNNBS al de DynaVap VapCap Colored M en de HydraVonG XLS en over beide verdampers ben ik zeer te spreken. De DynaVaps bieden namelijk een voordelige en eenvoudige manier om het verdampen te ontdekken. Daarnaast zitten er een aantal voordelen aan deze verdampers ten opzichte van duurdere modellen. Je leest er meer over in de bovengenoemde eerdere vaporizer-reviews.

Toen ik net begon met verdampen, vond ik dat een vaporizer waar je een aansteker voor nodig hebt, geen echte vaporizer was. De DynaVaps hebben me gelukkig op een ander idee gebracht.
Naast dat ze goedkoop zijn, geen batterij vereisen en snel opwarmen, heb je voor een DynaVap ook niet zo veel wiet nodig. En dat is juist wel fijn als je bijvoorbeeld een nieuw wietje wil testen. Ook maakt het niet zo veel uit als er een stukje blad in zit. En ben je uitgedampt, dan kan je bovenop de verdampte wiet nog wat hasj brokkelen. Daardoor sijpelt de olie uit de hasj niet in je DynaVap, maar krijg je wel fijne dampen. Een voordeel want over het algemeen werken vaporizers niet goed met (Marokkaanse) hasj, maar op deze manier wel.

DynaTec Apollo 2

De VapCap DynaTec Apollo 2 inductieverwarmer – een hele mond vol – is simpel gezegd een andere (elektronische) manier om je DynaVap verdamper te verhitten. Uiteraard wordt deze review daarom wel iets korter, want zaken als specificaties zijn niet zo relevant voor de inductieverwarmer. In de doos vinden we:

  • DynaTec Apollo 2 inductieverwarmer
  • Adapter
  • Kabel met stekker
  • Handleiding

Aansluiten van de DynaTec

Voor je de DynaTec kunt gebruiken hoef je eigenlijk weinig voor te bereiden. De kabels passen in elkaar en het stekkertje sluit je achterin de DynaTec aan. Als de DynaTec daarna niet meteen aan gaat, vind je achterin ook een aan-uitschakelaar. Je zult zien dat er een groen lichtje gaat branden. Daarna vul je je DynaVap zoals gebruikelijk en kun je hem op de magneet links op de DynaTec plaatsen.

Gebruik

Omdat je met een kabel en een kastje zit, is dit product van nature meer geschikt voor thuis. Heel groot is de DynaTec niet, maar wel iets groter dan een DynaStash. Hoe dan ook; je hebt een stopcontact nodig. Tijdens een groot deel van het schrijven van deze review, stond de DynaTec naast me. Met mijn VapCap op de magneet en het apparaat aangesloten in het stopcontact.

Wanneer het weer eens tijd wordt voor een dampje, neem ik de VapCap van de magneet en plaats hem in het gat, rechts op de DynaTec. Hierbij duw je de VapCap zachtjes aan tot er een rood lampje gaat branden in de verhittingskamer. Je hoort een zacht klikje en laat je DynaVap 5-10 seconden staan terwijl je zachtjes blijft duwen. Hierna is je VapCap opgewarmd en klaar voor gebruik.

De damp die de VapCap nu produceert, is groter dan bij verhitting met een aansteker. Dat komt voornamelijk doordat de hele dop van de VapCap gelijkmatig wordt verwarmd. Met een aansteker blijft dit toch iets moeilijker. Ik weet met behulp van de DynaTec gemakkelijk niet één maar meerdere trekjes te produceren, per keer dat de VapCap is opgewarmd.

’s Avonds zet ik de DynaTec Apollo 2 naast me neer, terwijl ik languit lig te Netflixen. Eerder gebruikte ik de VapCap niet echt thuis en had ik hem vooral bij me voor onderweg. Maar nu besluit ik de VapCap te vullen met wat lekkere buitenwiet, namelijk Purple Punch gekruist met Dosidos. Ik gebruik maar een heel klein stukje, en zelfs dat is al genoeg. Je wil de VapCap liever niet helemaal vullen; ik laat bij voorkeur een kwart van de kruidenkamer leeg.

Wat direct opvalt is de smaak. Eindelijk de heerlijke, volle, fruitige smaak zonder tabak. Ik weet er zo’n drie trekjes uit te halen voordat de VapCap weer klikt en is afgekoeld. Voornamelijk het eerste trekje is smaakvol, de tweede is al wat minder. Bij de derde houdt het wel op met de smaak.

Daarna kan je de VapCap nog wel een keer opwarmen, maar niet voor de smaak. Wel kan je er net zoals eerder vermeld wat hasj of hasjolie bij doen. Idee is dat de oliën zich over en door de verdampte wiet verspreiden.

Verder doet deze manier van gebruik wat denken aan een e-nail. Daarmee wil ik zeggen: er is een kastje met een kabel op tafel wat een constante temperatuur heeft. In het geval van een e-nail is dat zodat je wat hasjolie kan verdampen op een titanium dabnagel, wat je daarna niet opnieuw hoeft op te warmen. Lekker handig als je een lange sessie wil houden.

Ik verlengde mijn eigen sessie door een druppel rosin van diezelfde Purple Punch en Dosidos op de verdampte wiet, in de kruidenkamer kamer te droppen. Dat gaf een hit vergelijkbaar met een dab. Heerlijk was het maar deze methode vergt wel wat oefening.

Check ook zeker eens het YouTube kanaal van DynaVap, waar de DynaTec Apollo 2 onder andere in de volgende video wordt geïntroduceerd:

Voordelen:
+ Geen aansteker meer nodig
+ Sneller en beter opwarmen
+ Vollere damp

Nadelen:
– Prijs
– Stopcontact vereist

Conclusie

De DynaTec Apollo 2 inductieverwarmer is een leuke en nuttig accessoire van DynaVap. Ik kan het iedere DynaVap-eigenaar aanraden. Het geeft je de volledige DynaVap-ervaring maar dan moet je wel 149 euro neertellen voor dit apparaat.

De DynaTec Apollo 2 inductieverwarmer is verkrijgbaar bij VapoShop voor € 149,00

[De DynaTec Apollo 2 is exclusief voor publicatie op CNNBS getest, gefotografeerd en beschreven door Mauro van thestonedsociety.com en de Homegrown Cup. Mauro is daarnaast werkzaam als secretaris van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).]
(advertenties)