(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat je niet wil dat de geur van je wietplanten door de buren opgemerkt wordt, gebruik je natuurlijk een oude vertrouwde koolstoffilter om geurtjes uit de lucht te halen. Koolstoffilters zijn daarin ontzettend effectief en in vele jaren dan ook maar weinig veranderd. Maar nu is er Prima Klima’s Carbocone, een koolstoffilter die aanzienlijk langer mee gaat dan andere koolstoffilters. 

Een koolstoffilter is eigenlijk het enige geurfilter je als thuiskweker nodig hebt, omdat koolstoffilters nu eenmaal werken. Het actieve kool in het filter haalt de (lekkere) geurdeeltjes van je wietplanten uit de lucht, voordat die je kweekruimte uit stroomt. Er is eigenlijk maar één nadeel aan zo’n koolstoffilter, en dat is dat ie na verloop van tijd verzadigd raakt, en je ze dus op tijd dient te vervangen.

Koolstoffilters zijn in de laatste decennia eigenlijk nauwelijks veranderd. Ze bestaan uit een dubbelwandige geperforeerde cilinder, met het actieve koolstof in de dubbele wand. De ene kant van het filter zit dicht en aan de open kant wordt een afzuiger aangesloten, zodat lucht altijd door het filter en het actieve kool wordt gezogen.

Gewone koolstoffilters

Maar omdat lucht, net als water altijd de weg van de minste weerstand neemt, zal de zuigkracht dicht bij de afzuiger sterker zijn dan aan het uiterste uiteinde. Er zal dus meer lucht door het begin van het filter gaan dan door het uiteinde. Hierdoor raakt het actieve kool aan deze kant van het filter dus ook eerder verzadigd, en als dat gebeurt zal het filter geurdeeltjes door gaan laten. Het gevolg is dat je je filter moet vervangen, terwijl een groot deel van het actieve kool eigenlijk nog niet verzadigd is.

Carbocone

Prima Klima heeft iets op dit probleem gevonden en de koolstoffilter een beetje opnieuw uitgevonden. De gepatenteerde Carbocone koolstoffilter heeft namelijk een conisch gevormde binnenbuis. Dit zorgt ervoor dat de laag actieve kool veel dikker is aan de zuigzijde en dunner aan het uiteinde. De luchtweerstand blijft hierdoor over het hele filter gelijk, zodat al het actieve kool gelijkmatig verzadigd raakt. Hierdoor werkt het filter beter, en gaat het 30% langer mee.

Goed, het is misschien een beetje een technisch verhaal geworden, maar gelukkig heeft Prima Klima een animatie gemaakt waardoor de nieuwe techniek je meteen duidelijk wordt.

Prima Klima Carbocone koolstoffilters zijn voor grote en kleine geurtjes in verschillende maten verkrijgbaar vanaf ongeveer €80,- euro. Vraag ernaar bij Prima Klima verkooppunt G-Tools.
Of bel 0294 – 458 202 want een beller is nu eenmaal sneller 😉

(advertenties)