(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of ze het erom gedaan hebben weten we niet, wel dat het een gevalletje perfecte timing is van een drietal klootzakken. Het trio berooft ’s nachts in Clearwater in de staat Florida twee medical marijuana dispensaries achter elkaar en bij de laatste komen ze precies om 4:20 uur onuitgenodigd binnen. Inderdaad, op het internationale (tijd)symbool voor vreedzaam samen wiet roken ofwel 420 potverdorie!

Twee coffeeshops beroven in één nacht

Afgelopen vrijdag was het dus raak in liefst twee mediwiet coffeeshops in Clearwater, Florida. Twee legale cannabiszaken van dezelfde keten nog wel. De eerste inbraak werd gemeld over de Trulieve dispensary aan de Bayway Boulevard op Clearwater Beach, rond kwart voor vier ’s nachts.

Twee onverlaten wrikten een raam open en kwamen ze de wietwinkel binnen. Nou kunnen we dat wel bloemrijk vertellen, maar aangezien er tegenwoordig overal en zeker in cannabistoko’s camera’s hangen, kunnen we dat verhaaltje ook gewoon laten zien:

Inbraak nummer twee begint precies om 4:20 uur

Het inbrekerskoppel graait een onbekende hoeveelheid ‘voorraad’ bij elkaar, zo verklaart de Clearwater Police. Vervolgens komt er een derde bendelid aangereden met een zwarte Chevy Camaro – gave bak, dat wel – en het drietal onverlaten verlaat de scene…

Maar niet om thuis eens uitgebreid van de gejatte ‘voorraad’ te gaan genieten. Nee, het drietal slaat nog geen uur later opnieuw toe en opnieuw is een vestiging van de medical marijuana dispensaries van Trulieve de pineut. Dit keer de toko aan 24639 U.S. 19. En omdat er niet alleen binnen in winkels maar ook buiten op straat overal camera’s hangen, kunnen we laten zien dat de laffe inbrekers precies om 4:20 uur komen aanrijden!

Unieke auto, unieke sneakers

Het zal toch zeker niet zo zijn dat de heren even om de hoek hebben staan wachten totdat het signaal 420 gegeven kon worden? Nee, nu hebben we zelf wellicht wat te veel gerookt voor de maandagochtend.

Feit is dat de politie de hulp in roept van het publiek door bovenstaande filmpjes met ons te delen. Bij het opsporen van de dieven wijst Oom Agent ons nog even op de ‘unieke auto’ – zoals gezegd een gave bak inderdaad – en de volgens de politie eveneens unieke blauwe (!) sneakers die een van de twee insluipers draagt.

Laten we hopen dat de klootzakken gepakt worden. Wellicht dat ze dan ook kunnen vertellen waarom nou net de wietwinkels van Truelieve steeds de Sjaak zijn…

(advertenties)