(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar het meest zuidelijkste puntje van ons land ofwel het Limburgse Vaals. Bekend van zijn berg met het Drielandenpunt, maar bij ons soort mensen vanaf nu ook vanwege een zelfgemaakte henneptent in de – geloof het of niet – Tentstraat. 

Wietjacht in Vaals

Zo eens in de zoveel tijd hoeven we geeneens een woordspeling te bedenken om grappig voor de dag te komen.  Een henneptent in de Tentstraat, kom op zeg! Alhoewel, er is natuurlijk niks grappigs aan het verliezen van je toppen aan de popo.

Neem het voorval van afgelopen maandag. Toen werd er weer eens een smak (belasting)geld tegenaan gegooid in de gemeente Vaals, helemaal onderin Limburg. We citeren de Limburgse politie: ‘Onder toeziend oog van de gemeente Vaals en verschillende netwerkpartners waaronder de brandweer, sociale recherche en politie werd een integrale controle gehouden op verschillende adressen binnen de gemeente Vaals’.

Dat is warrig ambtenarenjargon voor: we gaan op wietplanten-jacht!

‘Zelf gemaakte henneptent’

En helaas was de jacht niet geheel zonder succes, getuige de mededeling van de Politie Vaals op hun Facebook: ‘Drugs in beslag genomen’.

Jazeker, met drugs wordt in dit geval wiet bedoeld, net zo makkelijk toch? Het blijkt namelijk dat er op de lokale Tentstraat een pand staat waar kamers worden verhuurd en dat in een van die kamers de bewoner een ‘zelf gemaakte henneptent’ heeft staan. Dat ziet er zo uit trouwens, zo’n do-it-yourself tentje:

Vaals doet vaag over resultaat

Inderdaad, wat een drugs zeg, ongelooflijk! Waarschijnlijk beseft Oom Agent uit Vaals zelf ook wel dat de buit van de plantenjacht wat magertjes is. Waar men normaal niet schroomt om bij een geslaagde bust het exacte aantal planten en kilo’s wiet te vermelden, daar moeten we het nu doen met ‘een hoeveelheid gedroogde hennep en een aantal planten’.

Lekker Vaals-vaag, maar gelukkig kunnen we nóg een fotootje van de ‘in beslag genomen drugs’ laten zien, ter afsluiting van dit bericht over een henneptent in de Tentstraat:

(advertenties)