(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de wereld en helemaal Zuidoost-Azië in de ban is van het Corona-virus, richten wij onze blik op de echt belangrijke zaken daar. Bijvoorbeeld het zomaar en volkomen zinloos verbranden van wietplanten. Dat kan toch niet meer anno 2020, zeg je? Jawel hoor, in Cambodja bijvoorbeeld.

Marihuana bomen omhakken

Over naar het district Kirivong in de provincie Takeo in Cambodja. In dit Aziatische land met 16 miljoen mensen is de verlichting omtrent cannabis nog niet helemaal doorgedrongen. Integendeel zouden wij durven stellen.

Neem afgelopen zondag. Vroeg in de ochtend vielen politieagenten van genoemd district op 13 verschillende plekken in de Preah Bat Choan Chum commune binnen, enkel en alleen op zoek naar wietplantjes!

De mannen onder leiding van politiechef kolonel Yuk Sarath zochten met name in de heuvels aan de voet van de bergen naar illegale wietplantages. “De marihuana bomen werden omgehakt en ter plekke in brand gestoken”, aldus de kolonel die er duidelijk veel verstand van heeft (not).

3.315 wietplanten + 7 waterbootjes gesloopt

Hoe dan ook, er zijn afgelopen zondag wietplanten vernietigd op een oppervlakte van in totaal 1.013 vierkante meter, zo meldt de Khmer Times ons. Ook zeven pontjes waarmee water werd aangevoerd voor de dames ontkwamen niet aan de sloopzucht van de autoriteiten.

Een andere politieman, die anoniem wil blijven haha, vertelt de krant desgevraagd dat er 3.315 ‘marijuana trees’ zijn vernietigd tijdens de actie op de 13 locaties. Dat gebeurde ter plekke op de betreffende boerderij. Gek genoeg wist de verdacht wietboer de vuurdans dan weer te ontspringen. Naar verluidt wist hij te vluchten voordat de politie arriveerde…

Verslavende planten

Uiteraard rept de politie van een succes, hetgeen onderstreept moet worden door een wat vage foto van wat shit die in de hens staat (zie hierboven) – de wietplanten als we de Cambodjaanse overheid mogen geloven.

De actie van zondag is er eentje in een serie van anti-cannabis busts. Daarbij zouden zo’n 6.000 wietplanten verbrand zijn, minus die dik drieduizend van deze week dus. Volgens de Khmer Times is er daarbij één 35-jarige wietteler genaamd Phorn Moch gevat. Die mag zich verheugen op een celstraf van 2 jaar wegens ‘illegale cultivatie van verslavende planten’…

(advertenties)