(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat we een paar weken geleden de HydraVong van het Amerikaanse DynaVap probeerden, testen we deze exclusief en voor het eerst de VapCap Colored M. Een speciale en gekleurde editie van de VapCap M, met een nieuwe ‘cap’ die bij een lagere temperatuur ‘klikt’, en voor een betere smaakbeleving zorgt. (+ Giveaway!)

Wat er anders is aan de nieuwe DynaVap VapCap Colored M? Nou, op het eerste gezicht de kleur. De DynaVap VapCap M was eerder namelijk alleen beschikbaar in de standaard roestvrij stalen kleur. Deze speciale editie is ook beschikbaar in de kleuren Aurum (goud), Phantom (zwart) en Rosium (roze). Rosium is de kleur die ik in deze review uitprobeer.

Low temp cap

Afgezien van de kleur, is het echte nieuws eigenlijk dat er een nieuwe dop is voor de DynaVap. Deze low temp cap klikt al bij 175 graden Celsius, in tegenstelling tot de oude cap die pas bij 190 graden Celsius klikt. Dit zou de smaak vooral ten goede komen. En patiënten verdampen meestal ook op een lagere temperatuur dan niet patiënten, dus zou het voor hun een goede verbetering zijn. In deze review voelen we het aan de tand.

In de doos

In de toegezonden box treffen we naast de DynaVap VapCap Colored M in het traditionele beschermbuisje, ook een bakje aan met daarin de nieuwe dop. Verder een folder en de gebruikelijke stickers.

DynaVap VapCap Colored M Specificaties

Merk:

Dynavap

Geschikt voor:

Kruiden en olie

Verwarmingstechniek:

Oven based

Manier van inhalatie:

Direct

Garantie:

2 jaar

Opwarmtijd:

10-30 sec

Draagbaar / desktop:

Draagbaar

Instelbare temperatuur

Ja

 

Voorbereiden voor het eerste gebruik

Het voorbereiden zit hem bij de DynaVap familie vaporizers voornamelijk in het lezen van ervaringen van andere mensen, en/of het kijken van filmpjes daarvan. Daarvoor raad ik je aan om mijn eerdere, uitgebreide review van de DynaVap HydraVong te lezen. En voor filmpjes ga je naar het YouTube kanaal van DynaVap.

Verder heb je een stormaansteker nodig. Je kunt de DynaVap verdampers ook met een kaars of gewone aansteker verhitten, maar dan duurt het wat langer voor die op temperatuur is. Ongeveer drie keer zo lang, namelijk 30 seconden in plaats van 10.

DynaVap met wiet gebruiken

Vrijwel alle DynaVaps werken hetzelfde. Eerst maal je wat wiet fijn, waarna je de dop verwijdert en de verhittingskamer voor ongeveer driekwart vult. Dit mag best een beetje los zitten en hoef je niet aan te duwen. Je moet er nog wel lucht doorheen weten te inhaleren.

Daarna plaats je de dop er weer terug op en houd je de DynaVap met de dop in een de vlam van je stormaansteker. Liefst aan de top van de binnenste lichtblauwe vlam: dat is namelijk het warmste punt. Terwijl je de DynaVap in de vlam houd, blijf je hem ronddraaien zodat je de dop gelijkmatig verhit. Doe je dit niet dan kunnen er blijvende vlekken op de dop ontstaan, en wordt niet alle wiet even goed verhit.

Nadat de DynaVap ‘klikt’, kun je inhaleren en houd je met een vinger het ‘carb’ gat dicht met een vinger. Dat is niet per se nodig, en enige oefening hierin zal je doen inzien wat je het fijnste vindt. Wanneer de DynaVap voor de tweede keer klikt, is hij weer afgekoeld.

Met hasjolie of hasj

De DynaVaps zijn vooral om te gebruiken met wiet, maar als die wiet verdampt is, kun je er ook wat hasj en/of hasjolie bovenop doen. Je legt de hasj of de hasjolie op een bedje van wiet, omdat het luchkanaal van de DynaVap anders verstopt kan raken. VapoShop verkoopt ook ontgomde hennepvezel, wat je in plaats van wiet kan gebruiken op deze manier.

De nieuwe dop

Wanneer je het verwarmingsproces met de nieuwe dop herhaalt, zul je merken dat de verdamper iets minder dikke damp produceert. Iets minder dampwolken betekent in dit geval ook een iets betere smaak. Daarnaast is het ook discreter, gezien er minder grote en welriekende dampen worden geproduceerd. En het is zeker voor patiënten een goed idee om deze dop te gebruiken in plaats van de standaard dop. Voor de DynaVap eigenaar dus een must have.

DynaVap VapCap Colored M

Voordelen:
+ Draagbaarheid
+ Geen batterij opladen
+ Korte opwarmtijd
+ Nu ook vanaf 175 graden Celsius

Nadelen:
+ Altijd stormaansteker nodig

Conclusie

De DynaVap VapCap Colored M werkt gemakkelijk en snel waardoor je lekker high word. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is het zoals gezegd makkelijk in gebruik. Qua duurzaamheid zit het ook wel goed met de DynaVaps, aangezien ze geen batterijen gebruiken en van roestvrij staal worden gemaakt. En zoals ik in de eerdere DynaVap HydraVonG ook schreef, het zou helemaal top zijn als de koker van hennep plastic wordt gemaakt! Qua prijs zit de DynaVap VapCap Colored M met 89 euro onder de 100 euro grens, maar als je zelfs nog goedkoper wilt kan je voor 59 euro de DynaVap M ook in zijn standaard kleur krijgen.

Alles bij elkaar genomen kom ik op een totaalscore van 8,8. De special edition DynaVap VapCap Colored M is vanaf vandaag verkrijgbaar bij VapoShop voor €89,- euro. Mocht je dat even niet hebben liggen, doe dan mee met de CNNBS en Vaposhop Givaway actie op Instagram, want dan maak je kans op de Aurum (de gouden versie dus). 

Eindrapport

  • High: 9
  • Gebruiksvriendelijkheid: 9
  • Duurzaamheid: 9
  • Prijs: 8
  • Totaalscore (gemiddeld): 8,8
(advertenties)