(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hèhè… eindelijk hoef je geen stijltangen meer kapot te drukken voor een smakelijke hoeveelheid rosin. Het was even wachten maar er is een beter alternatief voor thuispersers van de lage landen. De GO is het kleinste model onder de persen van Rosin Tech, en dat maakt hem bij uitstek geschikt voor eigen gebruik.

We hoeven jouw als cannabisliefhebber natuurlijk niet meer te vertellen wat Rosin is. Precies, een heel schoon en smakelijk cannabisconcentraat dat je zelf kunt maken, zonder gevaarlijke of licht-ontvlambare oplosmiddelen te gebruiken. Het vergt even oefening maar met de juiste techniek pers je rosin concentraat rechtstreeks uit je wiet. Als je thuis nog ergens een stijltang hebt liggen, dan kun je het zelf gemakkelijk proberen. Rosin rook je niet echt, maar verdamp je met een speciale bong die je een dab rig noemt. Je kunt het ook in veel verdampers gebruiken, of bijvoorbeeld medicinale wietolie van rosin maken.

Druk vs. temperatuur

De eenvoudigste manier om het rosin persen eens te proberen, is met een (oude) stijltang. Wanneer je echter enthousiaster wordt over rosin, merk je dat een stijltang toch niet echt voor rosin gemaakt is. Je drukt ze gemakkelijk stuk want, hoe meer druk je zet, hoe meer rosin en hoe beter de kwaliteit. Drukkracht en temperatuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden tijdens het rosin persen. Hoe heter, hoe makkelijker de rosin tevoorschijn komt maar hoe meer smaak er verloren gaat. Hoe harder je drukt, hoe lager de temperatuur kan zijn en dus hoe beter het concentraat.

Rosin Tech GO

Precies om deze reden gebruiken professionele rosin producenten geen stijltang, maar zware persen die tonnen aan drukkracht kunnen leveren. Het bedrijf Rosin Tech maakt hiervoor de BIG SMASH en de TWIST maar heeft inmiddels dus ook de GO, een professionele rosin pers voor persoonlijk gebruik.

De Rosin Tech GO is een compacte handpers met hitteplaten waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen. Hij is speciaal ontworpen voor de veeleisende thuisperser die het gehad heeft met brekende stijltangen. De GO kan gewoon op je bureau of werkbank gebruikt worden, is licht van gewicht maar levert toch zo’n 317 kilo aan drukkracht. Aan de achterkant is een betrouwbare digitale temperatuur controller en timer in de Rosin Tech GO ingebouwd. Zo weet je precies hoe heet en hoe lang je je wiet perst.

De Rosin Tech GO verhit tot 214 graden Celsius als het nodig is, heeft een afmeting van 23 bij 19 bij 23 centimeter en weegt slechts 6 kilo. Je bestelt hem voor €259,- euro op Plantarium.nu

(advertenties)