(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Verschrikkelijk nieuws uit Amerika, waar werknemers van Nye County Sheriff’s Office niet alleen een gigantische buitenwiet-plantage ontdekken, maar die ook vakkundig om zeep helpen. Waarmee er op gruwelijke wijze een voortijdig einde komt aan het leven van liefst 5.742 dames! 

Boswiet XXL

Nou zijn we er inmiddels wel aan gewend dat alles in de Verenigde Staten groot-groter-grootst is. En dus ook de opgerolde illegale wietplantages, zelfs in staten waar wiet legaal is zoals in dit geval Nevada. Maar zonder overheidslicentie mag je natuurlijk niet zomaar bijna zesduizend (!) wietplanten in een openbaar bosgebied plempen, dat zou te gek worden…

Buitenwiet is 15 miljoen dollar waard

Enter politieagenten van het reeds genoemde Nye County Sheriff’s Office, die samen met ambtenaren van de U.S. Forest Service op zaterdag 14 september de vondst van hun leven deden. (Pas deze week kwam het nieuws naar buiten, vandaar dat je het nu pas lezen kunt.) In de Irwin Canyon – in het noorden van de gemeente Nye County – stuitten de speurneuzen op een ‘illegal marijuana growing operation’ die de naam operatie met recht en met een vette hoofdletter O mag dragen.

Nadat ze een paar uur zoet waren geweest met het tellen van de wietplanten, stokte die teller pas bij 5.742 stuks. Goed voor een omzet van 15 miljoen dollar op de zwarte markt, aldus de autoriteiten, die uitvogelden  dat er minstens 1 pound  (0,45 kilo) ‘finished product’ per plant te halen zou zijn geweest. In totaal zou de buitenwiet plantage makkelijk 6.000 pounds hebben opgeleverd, ofwel 2.721 en een halve kilo gedroogde wiet!

Kartel- en milieu ellende

Toch moeten we niet domweg applaudisseren voor deze – nog niet gepakte – guerrillakwekers in Nevada. Volgens de politie worden zulke plantages doorgaans aangelegd door drugskartels. Nou zijn dat meestal niet de gezelligste mensen, maar wat veel erger is: ze vernachelen het milieu.

Op de plek van de duizenden wietplanten bleken de toppen van de bomen weggezaagd, hetgeen ze kansloos maakt om te kunnen overleven. Daarnaast werden er volgens de politie ook nog eens ‘grote hoeveelheden chemicaliën en pesticiden’ aangetroffen in de natuur…

(advertenties)