(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De wiet mag dan wel duur betaald worden; helaas hebben de meeste thuiskwekers nog steeds geen geld voor een persoonlijke butler. Ach, er is uiteindelijk ook maar één butler die je echt nodig hebt: de Boveda Butler. Een slimme sensor dus, die de luchtvochtigheid van je wiet in de gaten houdt, en dat via bluetooth naar je smartphone stuurt. 

Boveda heeft zich toegelegd op het bewaren van cannabis. En dan niet zomaar bewaren, maar bewaren bij exact de juiste luchtvochtigheid, zodat het nóg lekkerder gaat smaken. Vergelijk het maar met het rijpen van een exclusieve wijn in een wijnkelder. Hiervoor heeft het bedrijf de zogenaamde Boveda Humidipak 62 op de markt gebracht. Kleine sachets die je bij je wiet, in een afgesloten pot of CVault doet, zodat het altijd bij een luchtvochtigheid van 62% bewaard blijft.

Een luchtvochtigheid van 62% is namelijk ideaal om wiet bij te laten curen, oftewel rijpen. Bij deze luchtvochtigheid droogt de wiet niet uit, maar kan het ook niet gaan schimmelen. Het kan dus rustig rijpen, zonder dat het zijn smaak (terpenen) verliest.

Boveda Butler luchtvochtigheid temperatuur wiet cannabis CNNBS

Butler voor je wiet

De Boveda sachets werken uitstekend, maar hoe weet je bijvoorbeeld dat je wiet droog genoeg is om op te potten? Of wanneer het tijd is voor een nieuwe Humidipak? Nou, daarvoor heeft het bedrijf een slimme sensor voor je gemaakt. De Boveda Butler Smart Sensor zoals die voluit heet is een kleine hygrometer en thermometer die je bij je wiet in de voorraadpot stopt. Via bluetooth maakt de sensor vervolgens contact met een bijbehorende (gratis) app op je smartphone, zodat je altijd de luchtvochtigheid en de temperatuur van je wiet in de gaten kunt houden.

Smart

Maar de Boveda Butler is daarnaast ook slim en doet meer dan alleen de gegevens van je kostbare wiet doorgeven. Om te beginnen houdt het apparaatje een geschiedenis bij van de metingen per uur, per dag en per maand. Deze gegevens worden meteen gebruikt voor seizoensgebonden aanpassingen. Daarnaast kun je een temperatuur- en luchtvochtigheid-bereik instellen, en ontvang je een waarschuwing zodra de waardes daarbuiten vallen.

De veranderingen in je voorraadpot worden realtime weergegeven op je smartphone. Je ontvangt een melding als je wietpot per ongeluk open staat, gevallen of verplaatst is. Ook geeft de app aan wanneer het tijd is om je Humidipak te vervangen.

Hoe werkt de Butler?

De Boveda Butler Smart Sensor communiceert via bluetooth met je iOS 8.0+ of Android 5.0+ mobiel. De bijbehorende Boveda app is gratis te downloaden uit de Apple Store en de Play Store. Voor het eerste gebruik dien je de Boveda Butler te kalibreren met de meegeleverde One-Step Calibration Kit. Daarna kun je de Butler overal plaatsen waar je nauwkeurig de luchtvochtigheid en temperatuur wil monitoren.

Altijd met je wiet verbonden

Communiceren met je telefoon of tablet doet de Butler standaard via bluetooth. Het is echter ook mogelijk om dit uit te bereiden zodat je overal ter wereld toegang hebt tot de gegevens. Zo ben je altijd met je geliefde wiet verbonden, waar je je ook bevindt. Om dit te doen hoef je de Butler alleen met een tweede compatibele tablet of smartphone te synchroniseren.

De Boveda Butler Smart Sensor is slechts 5 bij 3,1 bij 1,2 centimeter. Hij kost €39,95 euro en is te bestellen op Zamnesia.nl. Hier kun je trouwens ook terecht voor nieuwe Humidipaks en CVaults om je wiet licht- en luchtdicht in te bewaren.

[Openingsfoto: alphaspirit, Shutterstock]
(advertenties)