(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tientallen ambtenaren gingen dinsdag op pad in het Limburgse Parkstad op zoek naar wietplantjes, onder het motto ‘Integrale actiedag hennep’. Inderdaad, dat is om die gevreesde ondermijning te bestrijden. De oogst van al het peperdure overheidsgeweld? Vijftigduizend wietstekjes en één wietplantage. Plus ‘enkele auto’s en duizenden euro’s aan cash geld’. 

 

Actiedag tegen wietplanten in Limburg

Voor de actiedag in het zuiden van Limburg waren dinsdag werknemers opgetrommeld van de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en het Team Ondermijning Limburg. Het mag wat kosten, die nimmer aflatende strijd tegen de verloedering van onze maatschappij door toedoen van de georganiseerde misdaad wiettelers.

De ambtenarencolonne bezocht 5 woningen en 1 bedrijfspand in de regio Parkstad, waarbij in de loop van de actiedag vijf mensen zijn aangehouden.  Daarbij zijn er dus 50.000 wietstekken aangetroffen en wat de politie omschrijft als ‘de nodige goederen en materialen die gebruikt worden voor de inrichting en opbouw van de hennepteelt’.

Dagblad De Limburger  weet nog te melden dat er in Heerlen een (1) wietkwekerij is opgerold. Als je actiebeelden van de actiedag wilt zien, moet je op onderstaand fragment klikken van een video op de site van genoemde krant:

Maximaal machtsvertoon, minimaal resultaat

Goed, samenvattend kunnen we stellen dat er weer eens met groot machtsvertoon een minimaal resultaat is behaald. Want alleen voor wat betreft die stekken en arrestaties is de politie concreet: dat zijn er 50.000 en 5.

Verder een hoop vaag geblaat over ‘enkele auto’s’, ‘duizenden euro’s aan cash geld’, ‘de nodige goederen (…)’ en veel propagandataal over ondermijning. Dan moet je denken aan fijne teksten als deze:

Drugsoorlog

Let wel hè, deze stevige oorlogstaal danken we dus aan welgeteld vijftigduizend stekjes en 1 opgerold wiethok van onbekende omvang… Uitgevoerd door tientallen ambtenaren en betaald van uw eigen belastinggeld.

Maar de ondermijning is er vast stukken minder door geworden na deze actiedag in Parkstad, dat kan gewoon niet anders. En alle wijken en buurten zijn weer veilig. Op naar de volgende actiedag tegen hennep!

(advertenties)