(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vrijdag 4 oktober – Dierendag 2019 – zal vier hasjsmokkelaars nog lang door het hoofd spoken. Met een snelle speedboot waren ze vanuit de enclave Ceuta in Marokko richting het Spaanse moederland vertrokken. Wat ze echter niet wisten, maar waar ze al doende achter zouden komen, is dat ze al die tijd werden gevolgd door de Servicio Marítimo Provincial de la Guardia Civil.

Die achtervolging kreeg voor de Spaanse Costa del Sol een dramatisch hoogtepunt. Tijdens het hogesnelheids-spektakel op de golven nabij Mijas in Málaga sloeg de politieboot ineens over de kop. Drie politieagenten vlogen met hun bakkes en al pardoes in de zoute zee.

Een mooie, onverwachte kans om er met de kostbare hasjlading straffeloos vandoor te gaan zou je zeggen. Maar nee, de vier smokkelaars blijken een hart van goud te hebben! Als de politiehelikopter die ook meedoet aan de achtervolging hen oproept om de agenten van de verdrinkingsdood te redden, hijsen de smokkelaars de druipnatte dienders uit de zee en nemen ze aan boord van hun smokkelboot.

Om vervolgens direct in de boeien te worden geslagen! Ook de 80 balen hasj die inmiddels door al het spektakel in het water dreven, werden in beslag genomen. Stank voor dank heet dat…

(advertenties)