(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat hadden ze dus compleet verkeerd ingeschat bij de politie van de stad Ontario in de Amerikaanse staat Oregon. Op een klein veldje nabij Hotbox Farms, dat feestelijk hun dispensary opende en daarvoor hiphop-en-cannabis icoon Snoop Dogg inhuurde, kwamen liefst vijfduizend mensen af. Veel meer dan de paar honderd waar de autoriteiten op hadden gerekend, haha…

 

Wietbergen in Oregon

Je zou zeggen dat het niets bijzonders meer is in de staat Oregon, zo’n opening van een cannabiswinkel. Legale wiet en legale wietwinkels (dispensaries) hebben ze daar namelijk al vier jaar en zelf zoveel dat ze met een enorm overschot aan toppen en concentraten kampen, waarvan ze bij god niet weten hoe ze er vanaf moeten geraken.

LEES OOK: Oregon heeft (legaal) wietoverschot van 590.000 kilo

Maar ja mensen, never underestimate the power of Snoop Dogg!

Binnenkomen met een knal

En dus was het een soort van gezellig pandemonium afgelopen zaterdag, daar op en nabij de wietboerderij van Hotbox Farms in Ontario. Terwijl het nota bene al de derde dispensary is in de stad. Maar de duizenden mensen kwamen niet alleen voor voorgedraaide joints, vette toppen of killers van concentraten… ze kwamen vooral ook voor het optreden van Snoop Dogg!

Eigenaar van de nieuwste wietwinkel is Steven Meland, die ook als een Hotbox Farms runt in de plaats Huntington. Hij hamert altijd op het ‘community aspect’ van zijn wietzaken, ofwel de gemeenschapszin in goed Nederlands. “Alles wat we hier doen is voor de community. Wij bestaan niet zonder deze community. Om te beginnen, zij hebben moeten kiezen zodat wij hier konden zijn.”

En om die geweldige mensen in Oregon iets terug te geven, ritselde Steven dit concert van Snoop “to come in with a bang”.

Autoriteiten weten niet waar ze het zoeken moeten

En wat gebeurt er als dat allemaal ook nog eens gratis en voor niks is? Dan breekt de spreekwoordelijke pleuris uit bij de Ontario Police. Of zoals de regionale nieuwszender 2IdahoNews het brengt:

The “No Cost” event triggered a major incident response protocol and operations plan from Ontario Police, due to the level of celebrity of the guests and the influx of visitors to the area

Haha, fokking briljant, niet dan? Al heeft die Steven van de wietwinkel het ook wel schitterend gespeeld. Zo hoorde de politie pas vrijdag van het evenement (dat dus zaterdag plaatsvond) en had de leipo alleen vergunningen aangevraagd voor ‘vuurwerk, voedsel catering en een biertuin’. Geen woord over concerten van Snoop Dogg of de komst van een celebrity als acteur/comedian Jim Belushi…

LEES OOK: Jim Belushi kondigt Blues Brothers wiet aan!

Nou ja, paniekerig gekreun natuurlijk en maar klagen over parkeren en zo daar bij de politie. De jankerds. Afijn, kijk zelf maar. En nog bedankt hè Snoop!

(advertenties)