(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iedereen herinnert zich wel de fantastische film ‘The Blues Brothers’ uit 1980. Eén van de hoofdrollen was voor John Belushi, die in maart 1982 op 33-jarige leeftijd overleed aan ‘een niet-opzettelijke overdosis’. Zijn broer Jim Belushi is slimmer qua drugskeuze en zit al jaren in de legale wietbusiness in Oregon. Op zijn jaarlijkse oogstfeestje dit jaar kondigde hij pardoes de komst aan van officiële Blues Brothers wiet!

 

Acteur en wietkweker Jim Belushi

James Adam Belushi ofwel Jim Belushi is de jongere broer van Blues Brother John, ook al tikt Jim inmiddels  65 jaartjes aan op de leeftijdsschaal. Behalve acteur, comedian en muzikant is Jim ook wietboer. Dat doet ie al sinds 2014, toen cannabis legaal werd in de Amerikaanse staat Oregon.

Hij hoopt ook Belushi’s Farm wiet te gaan verkopen in zijn geboortestaat Illinois, dat onlangs recreatieve wiet legaliseerde, en is van plan om cannabis farms te beginnen in Nevada en Californië.

Oogstfeest in Oregon

En dan kan het wel helpen als je een iconische merknaam voor je toppen en pre-rolls hanteert, zoiets als ‘Blues Brothers’ zeg maar. En zie, op zijn jaarlijkse oogstfeest dat Jim afgelopen zaterdag organiseerde (tevens benefiet voor bluesmuzikant Johnny Wheels uit Oregon die in een rolstoel zit en een speciale bus nodig heeft), kondigt hij zomaar precies dat wietmerk aan!

Dat doet ie overigens wel in stijl, want samen met die andere nog levende originele Blues Brother Dan Aykroyd en de weduwe van zijn broer Judy Belushi Pisano. Nou ja, er bestaan filmbeelden van, kijk maar:

Alles staat op film

Het nieuws van de Blues Brothers wiet werd met applaus begroet door de meer dan 400 bezoekers op het derde oogstfeestje van Jim, die je wellicht het beste kent van de door Veronica veelvuldig uitgezonden sitcom ‘According To Jim’. Maar Jim toerde ook met Dan Aykroyd door de VS als bluesduo.

Verder was het een dolle boel daar in Oregon. Er werd veel †muziek gemaakt, uiteindelijk 54.000 dollar opgehaald voor de speciale bus van Johnny Wheels die nog even samen met Dan Aykroyd optrad, er waren bijlgooi-wedstrijden en iets wat ze ‘bullwhip cracking’ noemen en de fameuze Oregon Cattlemen’s Association fikste een vlees-elijke barbecue.

De hele mikmak werd ook gefilmd, naar verluidt voor een aanstaande realityserie over Jim Belushi als wietkweker…

Jim Belushi poseert met de vruchten van zijn harde arbeid in Oregon… [foto: Instagram Jim Belushi]

Oh ja, binnenkort is Jim Belushi even in Nederland, en wel als keynote speaker op de Cannabis Capital Convention, 30 oktober in Amsterdam

(advertentie)