(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oud-wereldkampioen boksen Mike Tyson timmert tegenwoordig op heel andere wijze aan de weg: als ganjapreneur! Hij heeft al zijn eigen wietmerk – Tyson Ranch – en plannen voor een cannabis resort in de Californische woestijn. Vorige week was de Amerikaan op bezoek in het Caribische Antigua en Barbuda, waar hij aankondigde dat dit de plek wordt voor een jaarlijkse wietconferentie. Eentje die zich kan meten met het befaamde World Economic Forum in Davos!

Naar Iron Mike wordt geluisterd

Ja, laat die Iron Mike maar lullen. Het ene na het andere ambitieuze cannabisplan rolt uit zijn mond. En omdat het nu eenmaal de legendarische voormalige wereldkampioen zwaargewicht boksen betreft, wordt er goed naar hem geluisterd ook!

Neem de minister-president van Antigua en Barbuda, Gaston Browne. De leider van de eilandenstaat met krap honderdduizend inwoners ontving Mike Tyson met alle egards. En niet alleen hij, zo’n beetje de voltallige regering was opgetrommeld om naar de wiet-ideeën van de oud-bokskampioen te luisteren:

Powerhouse voor de wietplant

Okay, wat wil Mike nu precies daar in het oostelijk deel van de Caraïbische Zee? Sowieso wil hij er ook een flinke wietplantage aanleggen. Maar daarnaast vindt hij de stad Saint John’s op Antigua de meest ideale plek op aarde om er een jaarlijkse internationale wietconferentie te houden, te beginnen met april 2020. (Laat ons raden: op 20 april toch zeker, ofwel 4/20.)

De Caraïbische eilanden hebben volgens Tyson alles in huis om uit te groeien tot een ‘powerhouse’ voor ’s werelds mooiste plant. “Het zal goed zijn voor het land en zorgen voor het broodnodige geld om jullie economie te helpen”, verklaarde hij tegenover de media. Daarbij verwijst Tyson impliciet naar het feit dat Antigua en Barbuda nog steeds lijden onder de schade die de orkanen Irma en Maria in 2017 aanrichtten. Inkomsten uit toerisme zijn daarbij van belang om het land weer op te bouwen.

De stemming zit er goed in als Mike Tyson (rechts) op bezoek gaat bij minister-president Gaston Browne van Antigua en Barbuda… [foto: Facebook]

Dollars uit (wiet)toerisme gaan binnenvloeien

En met de wietconferentie van Mike vloeien de dollars binnen, althans dat is de bedoeling. Minister-president Browne (terwijl ie naast Mike Tyson zat): “De conferentie zal ‘het Davos voor cannabis’ zijn; hij zal jaarlijks plaatsvinden en er voor zorgen dat stakeholders vanuit de hele wereld hiernaartoe komen om de diverse mogelijkheden binnen de industrie te bespreken. Dus wij zijn daar erg opgewonden over.”

Naar verluidt heeft Tyson ook interesse getoond in het bouwen van een hotelaccommodatie. De keuze is trouwens op Antigua en Barbuda gevallen vanwege hun ‘gastvrijheid, schoonheid, locatie en geschiedenis’. Mike Tyson, sinds 2016 eigenaar van Tyson Holistic Holdings, gaat nu ‘mogelijke kansen scouten’ op de twee eilanden, waarna er samen met de regering een concreet plan moet worden opgesteld.

Eén zwaluw…

We gaan het zien mensen. Vooralsnog wachten we ook nog steeds op de opening van het beloofde Tyson cannabis resort in de woestijn van Californië (zie illustratie hierboven). Dat luxe resort – inclusief golfbaan, 160 glamping tenten, amfitheater voor concerten, de grootste lazy river op aarde én de Tyson University waar je wiet leert kweken – werd door de ex-wereldkampioen in december 2017 aangekondigd.

Vooralsnog is dit Disneyland van de wiet nabij Palm Springs echter gebleven bij een kleinschalig openluchtconcert afgelopen februari, met optredens van wereldberoemde acts als Miguel and A$AP Ferg…

[openingsfoto: Instagram, Tyson Ranch Official]
(advertenties)