(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bekende Italiaanse chef-kok Carmelo Chiaramonte zit in de puree. En dan voor de verandering eens niet letterlijk in zijn keuken, maar omdat hij gezeik heeft met de autoriteiten over wiet. Drugs zegt de politie. Nieuwe smaken testen zegt de kok. Hoe dan ook is het een smakelijke rel in Italië!

 

De nieuwe Italiaanse keuken

‘Derde millennium cuisine’. Met die drie prachtige woorden – die in het Italiaans waarschijnlijk nóg veel fraaier klinken – verdedigt de 50-jarige televisiekok zich tegen de drugsbeschuldigingen van de autoriteiten. Die vatten de chef onlangs in de kladden omdat hij twee wietplanten van 2,5 meter hoog kweekte in zijn tuin én in huis nog eens een halve kilo wiet had rond slingeren. En dat mag niet in Italië hè, ook niet als je bekend bent van de tv.

Carmelo Chiaramonte

Cannabis-tonijn en wietolijven

Maar ja, die wiet lag dus heus niet zomaar in huis, tuin en vooral keuken van Carmelo, die woont in het dorpje Trecastagni aan de voet van de vulkaan Etna – en derhalve dus op Sicilië. Nee, als zelfbenoemde ‘agrarische voedselconsultant voor derde millennium cuisine’ kan je natuurlijk niet om cannabis heen als je op zoek bent naar ‘nieuwe smaken’. Aldus de eenvoudige verklaring van de kok voor de aanwezigheid van verboden substanties.

En we zijn geneigd om de aimabele Carmelo nog te geloven ook, want naast de wiet en wietplanten trof de politie namelijk ook cannabiswijn, wietolijven, wietkoffie en met cannabis bereidde tonijn aan!

De politie met de geestverruimende cuisine van Carmelo…

‘Immorele recepten’

Nee, onze Carmelo was gewoon goed bezig, bezig met het ‘researchen van nieuwe smaken’ voor de Italiaanse keuken, wat dacht jij dan? Op zijn thuiseiland Sicilië is de chef-kok niets meer of minder dan een beroemdheid, faam die hij met name vestigde door de keuken van het restaurant van het Katane Palace Hotel in Catania te runnen, de op een na grootste stad van Sicilië.

Daarna veroverde Carmelo ook de rest van Italië door op televisie een kookshow te hosten en door overal in het land shows te geven over ‘de geschiedenis en tradities van de Siciliaanse land- en tuinbouw’. Volgens een Italiaanse krant heette een van zijn shows zelfs ‘Immorele recepten en lust-opwekkend voedsel’. En daar hoort cannabis gewoon bij, snap dat dan!

(advertentie)