(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de rest van de wereld in snel tempo de mislukte war on drugs bij het oud vuil zet en overgaat tot legalisering van (medicinale) cannabis, geeft Nederland nog eens extra gas in de drugsoorlog. Daarbij gebruiken politie en justitie veelal de toverwoorden ‘ondermijning’ en ‘georganiseerde misdaad’. En sinds vorige week is het ook populair om de consument de schuld in de schoenen te schuiven, zelfs bij het oprollen van een wietkwekerij zo blijkt in Echt!

 

Mark Rutte en de schuld van de drugsconsument

Eerst maar eens die bullshit van onze regering om de consumenten van wiet, xtc en coke de schuld te geven van de ontspoorde situatie met de georganiseerde misdaad. Dat het liquideren van een advocaat op straat in Amsterdam dus jouw schuld  is, omdat je op je zestiende een joint kocht in de coffeeshop…

Ach weet je wat, niemand die deze onzin beter fileert dan Pieter Derks, afgelopen woensdag in het radioprogramma De Nieuws BV:

Politie roeptoetert kabinetsonzin na

Helaas meent de politie nu ook al gebruik te moeten maken van hashtags bij hun nieuwsberichten die de consument de zwarte piet toeschuiven. Zelfs in het geval van wiet, waarover je toch eigenlijk al niet eens meer in termen als ‘drugs’ zou moeten praten als je ook maar een klein beetje op de hoogte bent van de (wetenschappelijke en medicinale)feiten.

Kijk maar eens naar de politie in het Limburgse Echt, die woensdag de sloop van 1.148 wietplanten op deze manier via Facebook wereldkundig maakt:

Dat zelfgeknutselde ‘videofilmpje’ is niet eens het probleem, het gaat om die hashtag die helemaal onderaan het bericht is geplakt door Oom Agent:

Bah. Bah. Bah. Dat gaat nog wel even duren met een fatsoenlijk cannabis (en andere drugs-)beleid hier in Nederland…

(advertenties)