(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee weken na de oogst is er alweer een hoop gaande in de Willie’s kweekkast. Zo hangen er sinds deze week een Raspberry Pi en een tweede time lapse camera in, en worden de vier Liberty Haze dames op 12/12 gezet. Met de White Choco Autoflower gaat het echter niet zo lekker, en dat is dan nog heel zwak uitgedrukt…

Hartelijk maandag iedereen, Willie Wietman hier. Deze tweede week in de CNNBS G-Kit XL liep op rolletjes. De vier Liberty Haze dames zijn wat groter en voller geworden en zien er gezond uit. Ik zou volgens mijn eigen planning deze week al omschakelen naar het 12/12 lichtschema, maar daar wacht ik toch nog even mee. Dit  omdat één van de planten nog niet fatsoenlijk rechtop kon staan. Dit is ook goed te zien in de time lapse video (scrol even naar beneden om meteen te kijken).

 

Inmiddels zijn weer een paar dagen verstreken, en staan de dames er goed bij. De vier Liberty Haze planten zijn mooi donkergroen en hebben een gemiddelde hoogte van 19 centimeter. Ze zijn nog wel aan de lange kant voor hun leeftijd, omdat ze als zaailingen wat strekten, maar worden met de dag steviger. Ze staan alle vier op eigen kracht rechtop, en wat mij betreft zijn ze nu wél klaar voor het 12/12 lichtschema.

Om de kast ook eens van een andere kant te bekijken in de time lapse video, heb ik er een Raspberry Pi Zero W met camera bijgeplaatst. Dat is een soort voordelige mini-computer om de camera aan te sturen. Ik hoop het het gaat werken want hij staat er pas nét in. Dat wordt dus nog even afwachten, maar met een beetje geluk heb ik volgende week een nieuwe invalshoek voor de video.

Klimaatverandering in kweekkast

En dan het weerbericht van afgelopen week; net als erbuiten heeft er een klimaatverandering in de G-Kit XL plaatsgevonden. Maar in tegenstelling tot die andere klimaatverandering kwam deze de planten wel ten goede 😉 Het was deze week namelijk een stuk aangenamer voor de jongedames. Minder droog maar wel lekker warm.

De gemiddelde temperatuur is met 27,75 graden Celsius iets gestegen ten opzichte van vorige week. De luchtvochtigheid is met 46,19% gemiddeld, flink gestegen door het gebruik van de Arctic Air. Deze ben ik alleen wel de afgelopen twee dagen vergeten te vullen, en dat is dan ook duidelijk te zien in de grafiek.

 

De bewatering

De kleine plantjes slurpen op het moment nog maar 150 milliliter per dag (300 milliliter per 2 dagen). Ik geef ze voeding van Plagron, volgens het bij de 100% Terra Top Grow Box meegeleverde schema.

Ik gebruik een rijkelijk bemeste Allmix Aarde, en voeg daar nu 20 milliliter per 10 liter Alga Grow van Plagron aan toe. Dit omdat ik maar kleine bloempotten gebruik, en de planten de voeding in de aarde dus snel verbruikt zullen hebben.

White Choco Autoflower

Deze dame is tot mijn grote verbazing overleden. Het kleine plantje groeide al niet snel, maar ging de afgelopen vier dagen wel heel snel achteruit. Haar bladeren verkleurden ineens en schrompelden helemaal weg. Ze heeft niets anders gehad dan de dames in de andere kast.

Het is nu al de tweede keer op rij dat het misgaat in deze kast; ik heb niet echt een idee waar het aan ligt. Voordat ik dus weer met wietplantjes in deze kast aan de slag ga, eerst maar eens kijken wat er mis is. Ik zal van de week even een paar basilicum planten kopen, en dan kijken of die wel in leven willen blijven. Heb wel trek in pesto 😉

(K)weekvideo

Ik rond mijn verhaal over de dames wederom af met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo de kleine Liberty Haze die maar niet wil blijven staan. De video is deze week helaas wat kort omdat de camera was uitgevallen.

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: Hoe gaat het onder het 12/12 schema? Is de time lapse nu wel gelukt? Hoe vergaat het de basilicum planten?

(advertenties)