(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn oogst is amper droog en Willies kweekkast is alweer gevuld met zaailingen voor een hele nieuwe ronde. Deze keer kweekt hij de sativa dominante Liberty Haze, en daarmee maakt hij een vliegende start. De jongedames staan al klaar in hun eindpotten, en de 12/12-aftrap zal niet lang op zich laten wachten. 

Zoals je waarschijnlijk nog wel weet, heb ik vorige week geoogst en mijn kweekkast schoon gemaakt. Ook had ik al vijf zaailingen opgekweekt. Eén daarvan is een autoflower welke in mijn kleinere kweekkast staat. Daarover straks meer, want eerst duik ik in de CNNBS G-Kit XL waar de overige vier Liberty Haze jongedames inmiddels in grote potten staan.

Liberty Haze in G-Kit XL

Deze zaailingen zijn alweer zo groot geworden, dat ik ze uit m’n stekbox heb gehaald en in hun grote potten heb verpot. Na het verpotten mochten ze meteen van het licht van de 315 Watt CMH (Ceramische Metaal Halide) kweeklamp genieten. Omdat de planten nog klein zijn heb ik de lamp niet meteen op volle kracht aangezet, maar de bijbehorende elektronische Lucilu ballast gebruikt om de kweeklamp op 70% te dimmen. Om de dag heb ik het vermogen van de lamp met 10 procent opgeschroefd, terwijl de lamp zelf, 50 centimeter boven de planten hangt. Dit lijkt misschien wat aan de hoge kant maar wil niet dat de plantjes hitteschade oplopen in deze fase.

De Arctic Air koeler heb ik ook maar weer even in de kast gezet, om de luchtvochtigheid in wat omhoog te schroeven. Of dat gelukt is, lees je zo in het weerbericht. Omdat de zaailingen vorige week zo snel groeiden in de Plagron Seedbox zijn ze nu niet sterk genoeg om rechtop te staan. Dat zal de komende week wel goed komen maar voorlopig worden ze daarom nog ondersteund met satéstokjes.

In de G-Kit XL staan nu dus vier gezonde maar wat lange Liberty Haze zaailingen van Barney’s Farm van 9,5 centimeter hoog. Aanstaande maandag wil ik het lichtschema al van 18/6 naar 12/12 omzetten, zodat ze 12 uur in het licht en 12 uur in het donker staan. Dat is misschien wat vroeg voor de bloeifase, maar ik wil voorkomen dat deze sativa’s te hoog worden.

Achteraf weerbericht

En dan het weerbericht van afgelopen week 😉Het klimaat in de kweekkast is deze dagen heet en droog, en dat is niet het ideale klimaat voor jonge wietplanten. De gemiddelde temperatuur is met 27,10 graden Celsius een mooie temperatuur om een kweekronde mee te starten.

De luchtvochtigheid is met 38,47 procent gemiddeld, erg aan de lage kant. De afgelopen twee dagen heb ik de Arctic Air hierom weer in de kast gezet. Dit apparaat koelt, en brengt de luchtvochtigheid wat omhoog. In de grafiek van de luchtvochtigheid is goed te zien dat de Arctic Air zijn werk doet.

White Choco Autoflower

Maar hé, Willie Wietman! Je had toch vijf kleine wietplantjes vorige week? Jazeker. De White Choco Autoflower van Amsterdam Genetics is er ook nog. Deze zaailing is ook ingetrokken in zijn nieuwe verblijf. Ze staat met andere woorden dus in de standaard CNNBS G-Kit met verhogingsset. De binnenzon hier is een Hans Panel van 100 Watt en deze hangt 20 centimeter boven de plant.

De kleine autoflower heeft een hoogte van wel 5,5 centimeter(!). Vandaar ook nog even een close up van de kleine dame.

Kweekplan de campagne

Dus. Om het plan voor deze kweek nog even te recapituleren; in de grote CNNBS kweekkast schakel ik het lichtschema zo snel als mogelijk om naar 12/12, zodat de planten laag blijven. Qua plantenvoeding hou ik het ook deze ronde op Plagron want de resultaten daarvan zijn goed. Van eventuele overtollige takken zal ik stekken maken, welke in de kleine kweekkast naast de White Choco Autoflower komen te staan. In deze kast houd ik een lichtschema van 18/6 aan (18 uur licht, 6 uur donker), wat een optimaal lichtschema is voor wietplanten in de groei, stekken die moeten wortelen en autoflowers.

(K)weekvideo

Ik rond mijn verhaal over de dames wederom af, met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo zijn de kleine plantjes lekker actief aan het dansen. Na het overzetten naar een grotere pot vallen ze om maar met het nodige stutwerk gaat het de goede kant op (recht omhoog 😉 ).

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: groeien ze lekker door? Kunnen de satéstokjes weer weg? Kan ik al omschakelen naar 12/12 of is het nog wat te vroeg daarvoor? En natuurlijk weer een nieuwe (k)weekvideo, stay tuned!

Willie Wietman

(advertenties)