(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na dertien weken onder de ceramische metaal halide (waarvan acht weken bloeiend), zit de tijd er bijna op voor zijn wietplanten. Dat concludeert onze Wietman na een grondige inspectie met de microscoop. De laatste loodjes waren letterlijk zwaar: toppen bezwijken onder hun eigen gewicht en de temperatuur loopt door een hittegolf wel erg hoog op.

Week #13: de hittegolf is voorbij en alle dames hebben de warmte overleefd. Alle dames in de G-Kit XL zijn letterlijk topzwaar en de meesten zijn dan ook doorgebogen/omgevallen. De dikste top staat op naam van een van de Morning Glory planten. Als deze niet opgebonden was, dan lag ze allang om. Ik heb de top even opgemeten; op het dikste punt is die 77.49 millimeter!

De Critical Orange Punch heeft de hitte ook weer goed doorstaan. En wat schittert ze mooi in het licht van de flitser! Haar grootste top heeft op het dikste punt een diameter van 55,51 millimeter. De White Choco Haze heeft zich helemaal niets van de warmte aangetrokken. Sterker nog, ik denk dat ze wel van de hitte genoten heeft. Dat is ook duidelijk terug te zien in de diameter van haar toppen: 58,53 millimeter. De AK Choco Kush had het loodje vorige week al gelegd, weet je nog?

Het zit er weer op…

Het is ondertussen alweer de dertiende week in de grote G-Kit XL, dus natuurlijk heb ik ook deze week de microscoop er even bij gepakt om de rijpheid van de trichomen goed te kunnen beoordelen. Bij iedere plant heb ik uit de hoofdtop weer een suikerblaadje weggeknipt om onder de microscoop te leggen. Te beginnen met de White Choco Haze. Haar trichomen zijn nu allemaal wit en zitten dus vol met THC; deze dame kan geoogst worden. De Critical Orange Punch is er ook klaar voor. Haar trichomen zijn eveneens wit.

Bij de Morning Glory heb ik een suikerblaadje van een top genomen die een beetje aan de onderkant van de plant groeide. Zelfs dit suikerblaadje bevatte veel witte trichomen dus de Morning Glory’s moeten er ook aan geloven.

Het klimaat in week #13

En dan het weerbericht van afgelopen week 😉Het klimaat in de G-Kit XL is deze dagen heet, droog, en bijna windstil. De droge lucht is perfect voor wietplanten in hun laatste bloeiweken, omdat dat de productie van trichomen stimuleert. Een van de functies van de plakkerige hars is om de planten tegen uitdroging te beschermen.

De gemiddelde temperatuur is met 29,66 graden Celsius aardig gestegen ten opzichte van vorige week. De luchtvochtigheid is met 47,33 procent gemiddeld, opnieuw gedaald. Met een nieuw dieptepunt van 33,27 procent. De afzuiger staat nu continue aan. Op de laatste dag is in de grafiek is goed te zien dat de hittegolf ten einde liep. Doordat het zo heet was is het me niet gelukt om de voorbereidingen te treffen voor de nieuwe ronde, dus dat doe ik volgende week.

De bewatering van de planten heb ik aangepast aan de temperatuur. De wietplanten bij de schuifdeuren geef ik 600 milliliter per dag per plant (1,2 liter per twee dagen), terwijl de dames bij de achterwand 750 milliliter per dag per plant (1,5 liter per twee dagen) te drinken krijgen.

Time lapse (k)weekoverzicht

Ik rond mijn verhaal over de dames zoals je gewend bent af, met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo bekijken we de White Choco Haze voor het laatst door het vizier van de camera. Je ziet de toppen steeds zwaarder worden, al zijn de bewegingen natuurlijk lang niet meer zo duidelijk als in het begin. Desalniettemin blijft het mooi om te zien, dus geniet ervan!

Volgende week zal ik de planten oogsten, maar ik doe niet alles in één keer. Daarna zal ik voorbereidingen treffen voor een nieuwe kweek.

Willie Wietman

(advertenties)