(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We tellen de twaalfde week in de extra grote CNNBS G-Kit XL voor Willie’s wietplanten. De bloeifase duurt inmiddels ook al een week of acht, en dat is aan de omvang van de toppen te zien. Willie meet zijn grootste toppen, en bekijkt de trichomen om te zien of hij al aan oogsten kan gaan denken…

De toppen in de CNNBS G-Kit XL worden ondertussen al bijna te dik en zwaar voor hun stammetjes. En dat terwijl er een tweede hittegolf aan zit te komen. Nou, dat voorspelt een spannende week te worden dan met tropische temperaturen.

Maar nu eerst vlug terug naar de afgelopen week. Ik begin wederom met de Morning Glory’s. Hoewel deze dames er prachtig bijstaan, kom ik ook hier de eerste bruine bladeren tegen. Gelukkig is het maar bij één top maar de warmte eist wel zijn tol. Om verdere schade te voorkomen heb ik de top die het dichtst bij de lamp groeit, toch maar wat verplaatst. Deze knoepert is 71,59 millimeter dik, dus het zou heel zonde zijn als ik die zou verliezen.

Dan komen we bij de Critical Orange Punch. De rechterarm (rechtertop, red.) op de eerste foto heeft een diameter van 45,37 millimeter. Op de middelste foto zie je dat alle toppen recht omhoog zijn gaan groeien. Op De laatste foto is de linkerarm te zien. Deze loopt van onder tot boven redelijk egaal, heeft een diameter van 50,47 millimeter en ruikt zeer sterk als ik hem ook maar eventjes aanraak.

Dan de White Choco Haze. Deze dame blijft me verbazen. Na wat late groeistuipjes doet deze dame het ook met haar toppen. Op de eerste foto meet ik op het dikste punt een diameter van wel 51,03 millimeter. Dat is flink wat dikker dan vorige week!

De AK Choco Kush heeft haar laatste rustplaats gevonden. Van de hele plant heeft alleen dit topje een plaatsje in mijn droogrek gehaald. Ik heb weleens betere wietplanten geoogst…

In de CVault…

Na 12 weken vond ik het ook wel eens tijd voor een kijkje in de CVault. Ik had deze na de vorige kweekronde met wiet gevuld en weggezet. Tijd dus om te kijken, ruiken en proeven, iemand moet het doen… Ik ruim de tafel af en pak mijn spullen erbij om een lekkere joint te draaien. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Ik maak de deksel open en stop meteen mijn neus erin.

En… …het aroma van een kelder komt me tegemoet! OMG wat is er aan de hand? Nog voor ik een vragenvuur op Google wil afschieten, gooi ik toch maar een topje in de grinder. En jawel hoor, na twee keer draaien komt de heerlijke geur van de Morning Glory toch naar boven …pff! Toen heb ik het deksel er weer op gedaan, de boel nog even door elkaar geschud en toen rook het zoals het hoorde. Ik denk dat de lucht in de container niet meer optimaal was om de geur vast te houden.

Is het al oogsttijd?

En natuurlijk heb ik ook deze week de microscoop erbij gepakt om de rijpheid van de trichomen goed te kunnen beoordelen. Bij iedere plant heb ik uit de hoofdtop weer een suikerblaadje weggeknipt om onder de microscoop te leggen. Als eerste nemen we een kijkje bij de Morning Glory’s. Het zijn twee dezelfde foto’s maar in verschillend licht. Er zijn nu duidelijk amberkleurige bolletjes zichtbaar!

De Critical Orange Punch heeft alleen nog maar witte bolletjes. De eerste twee foto’s zijn van de linkerarm met verschil in lichtinval. De derde foto is van de rechterarm, om te kijken of het gelijk met elkaar loopt. En het antwoord daarop is: ja, de twee toppen van deze plant gaan gelijk op.

De trichomen van de White Choco Haze zijn nog op hetzelfde niveau als vorige week. Alleen zijn de toppen wel een stuk dikker, dus die mag nog even groeien.

Het klimaat in week #12

En dan het weerbericht van afgelopen week 😉 Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is deze dagen droog, en bijna windstil. De gemiddelde temperatuur is met 27,78 graden Celsius iets gedaald ten opzichte van vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 50,32 procent opnieuw gedaald. Met een nieuw dieptepunt van 34,80 procent. Ik heb voor komende week de afzuiger continue aanstaan, zodat ik de hitte goed uit de kweekkast kan houden.

De bewatering van de planten loopt nu nog ongewijzigd ten opzichte van vorige week. De wietplanten bij de schuifdeuren geef ik 500 milliliter per dag per plant (1 liter per twee dagen). De dames bij de achterwand krijgen 600 milliliter per dag per plant (1,2 liter per twee dagen).

Time lapse (k)weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames uiteraard weer af met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo bekijken we de White Choco Haze nog een keer door het vizier van de camera. Je ziet de toppen langzaam steeds zwaarder worden. Geniet ervan 😉

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: Hebben de dames nóg een hittegolf overleefd? En de voorbereiding op de komende kweekronde.

Willie Wietman

(advertenties)