(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste weken breken aan in de CNNBS G-Kit XL en onze Wietman houdt de ontwikkeling van zijn wietplanten nauwlettend in de gaten. De dikte van de toppen wordt gemeten en de trichomen worden onder de microscoop bekeken. So far so good dus, alles loopt volgens planning, of lijkt dat maar zo…?

Deze week start ik met de mooie vruchten van de Morning Glory’s. Deze drie dames hebben op het moment de dikste en zwaarste toppen, met een gemiddelde dikte van 65,14 millimeter. De Critical Orange Punch wordt elke week wat witter lijkt het wel. De diameter van de rechter arm is 37,10 millimeter en de linker 32,42 millimeter.

De AK Choco Kush heeft officieel de wereld van de levenden verlaten, met een erfenis van twee kleine topjes. Deze ga ik morgen te drogen leggen; ik hoop dat er nog een beetje smaak in zit, dan heeft ze niet voor niets het loodje gelegd. De White Choco Haze is hier en daar wat geel aan het worden. Maar dit plantje drinkt nog lekker door en gaat het nog wel een weekje volhouden. De gemiddelde topdikte is 35.23 millimeter.

White Choco Haze

White Choco Haze

Trichomen onder de loep

Ook deze week heb ik de microscoop erbij gepakt om de rijpheid van de trichomen goed te kunnen beoordelen. Bij iedere plant heb ik uit de hoofdtop weer een suikerblaadje weggeknipt om onder de microscoop te leggen. Als eerste nemen we de Morning Glory’s onder de loep. En wat zien we daar? De eerste amberkleurige bolletjes. En in tegenstelling tot vorige week, is het deze keer geen fata morgana (lichtspiegeling).

De Critical Orange Punch is jammer genoeg nog niet zo ver maar hier zie je wel al dat de bolletjes goed wit zijn. De Morning Glory loopt dus een paar dagen voor op de rest. De White Choco Haze is aan een inhaalslag begonnen. Ook hier gaan de trichomen ondertussen al van transparant naar wit. De AK Choco Kush heb ik dit keer maar niet meegenomen, anders blijft er niets over om te roken 😉

Hitteschade

Tijdens het knippen van de suikerblaadjes viel mij iets op waar ik wat minder vrolijk van werd. Eén van de toppen van de Morning Glory, weerkaatst minder licht dan de toppen ernaast. Dit is ook tevens de top die het langst is, en het dichts bij de lamp groeit.

Om het goed te kunnen zien heb ik de top even van alle kanten gefotografeerd. Op de eerste foto is de kant van de lamp te zien. De tweede foto is duidelijk een overgangszone. Op de laatste foto is de dark side van de top te zien, en deze glimt je tegemoet. Nu is de vraag, hoe kan dit? Nou, waarschijnlijk is het een vorm van hitteschade en heeft de top toch te dicht bij de lamp gestaan. De hitte zorgt voor verdamping van de vluchtige olies (aromatische stoffen) waardoor de trichomen niet meer mooi glinsteren.

Professioneel drogen

Deze week kwam mijn trouwe pakketbezorger weer eens langs. Dit keer met een ProDry Modulable droognet. Met een diameter van 55 centimeter past deze precies in mijn kleine kweekkast. Het droognet heeft vier lagen en dat moet volgens mij wel genoeg ruimte zijn om de drogen toppen te drogen. Door dit keer in mijn andere kast te drogen kan ik straks meteen weer door met de volgende kweekronde.

Het klimaat in week #11

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is deze dagen droog en bijna windstil. Ik heb de ventilatoren aan de linker- en rechterkant uitgezet. Nu staan alleen nog de ventilatoren onder in de kast aan. De gemiddelde temperatuur was met 28,02 graden Celsius bijna gelijk aan vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 51.39 procent dalende met een dieptepunt van 37.03 procent.

De bewatering van de planten heeft een kleine wijziging. De wietplanten bij de schuifdeuren geef ik 500 milliliter per dag per plant (1 liter per twee dagen). De dames bij de achterwand krijgen 600 milliliter per dag per plant (1,2 liter per twee dagen).

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames natuurlijk weer af met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo staat deze week de White Choco Haze nog een keer in het vizier van de camera. Je ziet de toppen langzaam steeds zwaarder worden als je goed oplet, geniet ervan 😉

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: het drogen van de AK Choco Kush in het droognet. Halen de dames het volgende avontuur of word het knippen en drogen?

Willie Wietman

(advertenties)