(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietplanten houden er helaas geen tropenrooster op na. Dus ondanks de hittegolf van vorige week gaat de bloeifase in de kweekkast van onze Wietman gewoon door. De Morning Glory en Critical Orange Punch hebben er al acht bloeiweken opzitten, hoogste tijd dus om de trichomen eens van dichtbij te bekijken…

Na de extreme hitte van vorige week, is de temperatuur deze week een stuk aangenamer in de kamer met mijn CNNBS G-Kit XL. Benieuwd wat de hitte heeft gedaan met de wietplanten? Laten we snel van start gaan! Deze week begin ik met de Morning Glory’s.

Deze drie planten hebben ondertussen al behoorlijke bloemtrossen. Van de drie dames heeft er één wat bruine bladeren en dat is de top die het dichtst bij de lamp groeit. Waarschijnlijk hebben de bladeren het te heet gehad en zijn ze hierdoor verdord. De toppen kleuren verder al aardig wit door de trichomen. Ik zal ze straks  van dichterbij laten zien met behulp van de microscoop, nu eerst over naar de Critical Orange Punch.

De Critical Orange Punch heeft met haar twee zijtoppen geen last gehad van de hitte. Deze plant doet het erg goed in de CNNBS G-Kit XL. Ik ben benieuwd naar de smaak; ze ruikt in ieder geval heerlijk nu ze in bloei staat! Door naar de AK Choco Kush

De AK Choco Kush vond de hitte van vorige week niet zo prettig volgens mij. De bladranden zijn volledig opgekruld. Dit is gelukkig alleen in de top van de plant maar helaas heeft de hoge temperatuur daarop wel een negatief effect gehad. Een klein stukje eronder zijn het blad en de top namelijk nog wel mooi en zonder schade gebleven.

De White Choco Haze tenslotte, heeft een groeispurt doorgemaakt door de warmte. De toppen die ze draagt zijn wel aardig dikker geworden maar het is lastig geworden om daar foto’s van te maken. Door de groeispurt zit ze door de halve kast heen.

Trichomen onder de loep

Ik heb de microscoop erbij gepakt om de trichomen eens te bekijken. De trichomen, of harskliertjes zijn een goede indicatie voor de rijpheid van wiettoppen. Het is een beetje veel om hier uit te leggen maar in dit artikel lees je precies hoe het zit. Bij elke plant heb ik uit de hoofdtop een suikerblaadje weggeknipt om onder de microscoop te leggen.

Bij de Morning Glory’s staat het al aardig vol en zijn ze volledig transparant. Dit betekent dat de trichomen goed in ontwikkeling zijn maar nog niet rijp genoeg zijn om te oogsten. De Critical Orange Punch zit ook al goed vol. De trichomen lijken hier wit te zijn maar dat is de weerkaatsing van een lamp in de kamer. Nog niet helemaal rijp dus. Bij de AK Choco Kush is het blad een stuk minder goed bedekt. Deze plant is ook wat later in bloei gegaan. Voor de White Choco Haze geldt hetzelfde als voor de AK Choco Kush: de dames zijn weekje jonger en minder bedekt met trichomen.

Week #9 in cijfers

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is weer aan het stabiliseren, en dit zien we natuurlijk ook terug in de statistieken. De gemiddelde temperatuur was 28.55 graden Celsius en is dalende. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 54.06 procent lager dan ik had gewild. Dat heeft natuurlijk ook met de hoge temperatuur te maken; zodra de temperatuur boven de 27 graden komt, schakelt de afzuiger in werking. Dit heeft ervoor gezorgd dat de luchtvochtigheid erg laag was afgelopen week. In de grafiek is duidelijk de daling van temperatuur te zien, en tegelijkertijd een stijging van de luchtvochtigheid.

De bewatering van de planten loopt ook weer hetzelfde als voor de hittegolf. De wietplanten bij de schuifdeuren geef ik 500 milliliter per dag per plant (1 liter per twee dagen). De dames bij de achterwand krijgen 750 milliliter per dag per plant (1,5 liter per twee dagen).

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames natuurlijk weer af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo dus, en deze week een superkorte! De camera had nog steeds problemen met de temperatuur en viel steeds uit. Knipper niet met je ogen want anders heb je het gemist 😉 Geniet ervan!

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: Het opmeten van de toppen, staan ze nog rechtop? En wordt er nog gesnoeid, onder aan de planten?

Willie Wietman

(advertenties)