(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een drukte van belang in de twee binnentuintjes a.k.a. kweekkasten van  Willie Wietman. Langzaam maar gestaag zien we steeds minder kast en steeds meer ‘jungle’. Zodanig zelfs dat onze beheerder ertoe gedwongen wordt in te grijpen. Immers, ventilatoren en licht moeten hun werk kunnen blijven doen in het groen!

 

Ochtendgloren

De CNNBS G-Kit XL raakt langzaam steeds voller. Kijk maar eens naar deze twee foto’s uit de binnentuin:

 

De Morning Glory’s staan nu vol in bloei. Maar zoals ze er nu bij staan wordt dat straks met oogsten een zware klus met al die takken. Dus de schaar gaat er in. Ik ga van start bij de takken die tegen de kast aan staan en de takken die nu nog steeds te dun zijn om een knappe top te kunnen dragen. Bladen die in de weg zitten en of verkleurd zijn haal ik ook meteen weg.

 

De ventilatoren aan de linkerkant stonden vol op de kleine topjes van de Morning Glory’s. Deze heb ik naar onder in de kast laten zakken zodat ze niet meer tegen de toppen aanblazen.

 

Recht onder de 315 Watt CMH lamp staat het ook al lekker vol topjes. Hier haal ik vooral het schutblad weg.

 

Na flink wat knipwerk zijn nu de takken goed te zien en kan je de bodem weer zien. Zo blijft de luchtcirculatie optimaal.

Aan de linkerkant op de foto met oranje aangegeven de rechter zijtak van de Critical Orange Punch. Met zwart aangegeven is de AK Choco Kush, deze heb ik tot de stam teruggesnoeid. Dit heb ik gedaan in de hoop de toppen straks dicht tegen de stam aan te krijgen. De de AK Choco Kush is echt net in bloei. Als laatste in het rood aangegeven de White Choco Haze deze heb ik van de week al wat naar de muur toe gebonden.

Toen ik dat aan het doen was viel mij op dat de wortels zichtbaar waren. Ik heb de aarde er later wat overheen gedaan, maar wat een knoepers van een wortels zitten er aan de White Choco Haze.

De rechter zijtak van de Critical Orange Punch na het weghalen van het overtollig blad. Ik vind dit een erg mooi tak met topjes.

Nu het groene bos wat teruggedrongen is, zie je als je heel goed kijkt de witte topjes. Boven de lamp heb ik nu nog een goede 11 centimeter over voor ik tegen het luchtfilter aanzit. Dit zal voldoende zijn voor de volgende 6 weken. Als de toppen straks groter worden en zwaarder zakt het allemaal wat in.

Nu staat de CNNBS G-Kit XL er weer netjes bij. De Morning Glory’s links op de foto hingen best erg naar rechts naar de lamp toe. Deze heb ik wat dichter tegen de rechterwand gebonden. Nu staat hij weer netjes rechtop. Op de foto nog met een zijtak tegen de wand maar die heb ik weg geknipt.

Er is een aardig groene berg vanaf gekomen. Ook aardig wat topjes, maar die groeien wel weer terug.

De week in cijfers

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is goed zelf zo goed dat ik de Arctic Air uit de kweekkast heb gehaald. De planten zijn inmiddels zo groot dat ze de luchtvochtigheid zelf goed op peil kunnen houden.

De gemiddelde temperatuur is deze week met 26.24 graden Celsius weer iets gedaald ten opzicht van vorige week. Moeder Natuur werkt erg goed mee deze kweekronden. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 60.95% aardige gestegen in vergelijking met vorige week, ondanks dat de Arctic Air eruit is.

Ik heb de afgelopen weken verzuimd het watergebruik te melden. Met water geven zit ik op 750 milliliter per dag per plant, dat is dan 1.5 liter per 2 dagen.

Helaas is in de kleinere CNNBS G-Kit(met verhogingsset) de Morning Glory overleden… de overgang was ook voor haar te zwaar.

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames in de CNNBS G-Kit XL – zoals je inmiddels hopelijk gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo, dit keer is de camera volledig opgegaan in het groen. Geniet ervan!

• Volgende week in mijn kweekavontuur:  Hoe staat het met de toppen? 

Willie Wietman

(advertentie)