(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Willie Wietmans Critical Orange Punge groeit veel sneller dan de andere wietplanten in de CNNBS G-Kit XL

Onze Wietman telt week #4 in de CNNBS G-Kit XL en de eerste week op het bekende 12/12 lichtschema. Bloeien doen zijn wietplanten nog niet maar de 12 uur durende nachten zorgen wel voor een explosieve groeispurt. Oftewel de strekkende fase die voorafgaat aan de bloei.

De afgelopen week was de eerste echte tropische week van het jaar. Ook in de CNNBS G-Kit XL was het lekker warm, maar ook extreem vochtig. Straks meer over de temperatuur en de luchtvochtigheid. Ik wil het eerst even hebben over de Critical Orange Punch.

Willie Wietmans Critical Orange Punge groeit veel sneller dan de andere wietplanten in de CNNBS G-Kit XL

Willies Critical Orange Punge groeit veel sneller dan de andere wietplanten in de CNNBS G-Kit XL.

Die plant heeft deze week namelijk een flinke groeispurt in de hoogte doorgemaakt. Vorige week heb ik de plant nog getopt en zijn er twee mooie grote zijtakken gegroeid. Het enige nadeel is dat deze dame veel sneller groeit dan de rest. Maar gelukkig zijn wietplanten goed te trainen. Hiervoor maak ik weer gebruik van de zogeheten low stress trainingsmethode, met behulp van binddraad van de Action. Het is trouwens hetzelfde binddraad als mijn vorige kweekronde, want je kunt het prima hergebruiken.

Low stress

Ik heb de twee uitlopende toppen voorzichtig uit elkaar gebogen. Let daarbij goed op dat je niet te veel druk in één keer zet, anders kan de top afbreken of de stam splijten. Door het binddraad van tevoren in een haak te buigen kun je het gemakkelijk om de tak heen verder van buigen.

Normaal had ik deze dan vast gemaakt aan het scrogrek maar helaas kon ik niet het gehele scrogrek in de kast plaatsen, omdat de planten aan de linkerkant te groot waren geworden. Nu heb ik hem aan de pot vastgemaakt. Ik heb zelfs de hele plant iets opzij getrokken zodat die langs het armatuur van de lamp kan groeien, mocht ik later in ruimtegebrek komen.

Deze Critical Orange Punch is middels bondage getraind. In het rood omcirkeld zie je de haken.

White Choco Haze

Dan gaan we van de grootste plant naar de kleinste: White Choco Haze. Deze was nog nog niet gediefd omdat ze nog niet zo groot was. Maar de kleine dame staat inmiddels met haar mooie bladen tegen het scrogrek aan en heeft duidelijk een beetje hulp nodig om er doorheen te komen.

Gespalkt en genezen

De AK Choco Kush is erg goed aan het genezen van het ongeluk met de camera. Ik heb het spalkje er nog maar even omheen gelaten. Deze zal er binnenkort af moeten omdat hij de sapstroom in de weg kan gaan zitten, en dat willen we niet. Het plantje heeft het al zwaar genoeg gehad. Wat wel opvalt is dat het blad van de AK Choco Kush erg groot is in vergelijking met de grootste plant in de kweekkast: Critical Orange Punch.

Wietbladeren vergelijken: Critical Orange Punch vs. AK Choco Kush. CNNBS

Links het blad van de Critical Orange Punch (15 centimeter) en rechts een AK Choco Kush blad (21 centimeter).

De week in cijfers

Tot slot natuurlijk weer de week in getallen. Ik begin met de hoogtes van alle planten in de CNNBS G-Kit XL.

  • White Choco Haze: 43 centimeter
  • AK Choco Kush: 57 centimeter
  • Critical Orange Punch: 74 centimeter
  • Morning Glory: 60 centimeter (gemiddelde van de drie)

Het weer was de afgelopen week warm en extreem vochtig. Die extreem vochtige lucht is mijn fout geweest; tijdens het plaatsen van het scrogrek moest de time lapse camera er ook even uit. En om problemen met om vallende objecten te voorkomen, heb ik toen alles even uit de kast gehaald. Daarbij heb ik ook de stekkers eruit getrokken en die van de sensor niet teruggeplaatst.

Gelukkig kwam ik er na vier dagen achter (niet echt snel, ik weet het) dat het wel erg vochtig was in de CNNBS G-Kit XL. Omdat de stekker van de sensor er niet inzit, had de schakelaar van de afzuiger geen gegevens en ging dus niet aan. Gelukkig wel als de lamp aanging, omdat ik als backup in de sonoff app een schema had aangemaakt welke gelijk loopt met de tijd van de lamp. Ik had dus geen temperatuur gegevens nodig van de sensor.

De gemiddelde temperatuur is met 28.61 graden Celsius iets gedaald, met met dank aan de Arctic Air. Deze werkt erg goed in de kweekkast. De gemiddelde luchtvochtigheid van 58.87% is flink gestegen met een piek van 92.15%, door mijn foutje. De planten vonden het volgens mij niet zo erg.

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit – zoals je inmiddels misschien gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. Deze week is ie een beetje aan de korte kant maar dat maakt de planten niet minder actief.

Volgende week in mijn kweekavontuur: gaat met nog goed in de kleinere CNNBS G-Kit met verhogingsset?

(advertentie)