(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week is onze Willie een nieuwe kweekronde gestart in de CNNBS G-Kit XL. De verschillende wietplanten groeien allemaal lekker en vooral snel in het licht van de 315 Watt CMH kweeklamp. Willie bespreekt de voortgang van al zijn ‘dames’, en houdt de luchtvochtigheid en de temperatuur zoals altijd scherp in de gaten.

Week twee in de CNNBS G-Kit XL: het gaat goed en de dames hebben er wel zin in volgens mij. Gelukkig maar, want ik was deze week erg druk en heb de dames daardoor niet de gewenste liefde en aandacht kunnen geven. Dat is nu ook goed te zien in de time lapse video die ik deze week gemaakt heb. Er is in zeven dagen een klein bos ontstaan in de kweekkast.

2,57 centimeter per dag!

De kleine White Choco Haze van Amsterdam Genetics is onder de andere planten bedolven en wordt morgen naar een grotere pot overgezet. White Choco Haze is nu 13 centimeter hoog en heeft nog flink wat in te halen op de rest maar die zijn ook wat dagen ouder. Ik ga er vanuit dat ook deze de hoogte inschiet na het verpotten.

De AK Choco Kush (eveneens van Amsterdam Genetics) is met 23 centimeter goed op weg. Het wordt al een aardig struikje en kan binnenkort een ook een diefbeurt verwachten. Terwijl het nog niet zo’n groot plantje is zitten er wel mooie grote schutbladeren aan. De stam heeft een licht knikje. Dat is gekomen door een ongelukje met een camera die omviel. Oeps! 🙂

En dan komen we bij de diva’s. Oftewel de grote wietplanten. In het time lapse weekoverzicht is goed te zien dat ze bijna twee keer zo groot zijn geworden in de afgelopen week. Dit is een foto van de Critical Orange Punch  van Dutch Passion. Met een lengte van 42 centimeter is ze bijna verdubbeld in een week tijd. Dat is dan ongeveer 2,57 centimeter groei per dag; ik vind dat erg knap van dat kleine wietplantje.

De vaste bewoners van mijn CNNBS G-Kit XL zijn de Morning Glory (Barney’s Farm) planten. Met 44 centimeters zijn deze drie dames momenteel het hoogst.

Klimaat, water en kweeklicht

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is nog steeds aangenaam voor de wietplanten. De gemiddelde temperatuur was met 28,47 graden Celsius bijna gelijk aan de temperatuur van vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid van 48.76% is wel licht gestegen.

Tijdens het water geven kwam ik er achter dat de dames erg droog stonden. Ze hadden duidelijk niet meer genoeg aan 425 milliliter per dag. Ik heb het dieet daarom maar verhoogd naar 850 milliliter per dag. Dit moet ik wel goed in de gaten houden want als ik ga dieven zullen ze daardoor een stuk minder water nodig hebben.

De binnenzon (315 Watt CMH) hangt op het moment van schrijven, 20 centimeter boven de planten. Dit is erg dicht op de planten maar lijkt nog geen negatief effect op ze te hebben. Hopelijk blijft dat zo tot ik even de tijd heb om op mijn gemak te dieven. Ik laat het lichtschema deze week nog even op 18/6. Zo kunnen de Amsterdam Genetics planten op gelijke hoogte komen met de rest van de dames. Dit houd wel in dat ik de andere wietplanten goed in bedwang moet houden zodat ze niet te hoog worden.

Zoals gezegd heb ik deze week ook weer een video gemaakt. Ik noem het TWO, oftewel het Time Lapse Weekoverzicht. Veel kijkplezier!

Volgende week in mijn kweekavontuur: pH-metingen van kraanwater met voeding, hoe gaat het met de planten in de kleine Bonanza kweekkast?

(advertentie)