(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu zijn nieuwe lichting wietplanten bijna compleet is, is het tijd voor onze Wietman om plannen te smeden voor de komende ronde. Niet alleen de extra grote CNNBS G-Kit XL met CMH lamp zal daarbij gebruikt worden maar ook de Bonanza met led wordt goed benut. Zou de Arctic Air de dames deze zomer voldoende koel houden?

Het is zondagmiddag en wát een lekker weertje, 28 graden in de tuin! Een jointje erbij en ik ben helemaal klaar om een vers kweekavontuur te tikken. De kleine dames groeien weer lekker door in de CNNBS G-Kit XL. Laten we er even doorheen gaan…

Ik geef de grote planten (links op de foto) nu om de dag 200 milliliter water per plant, dat is dus 100 milliliter per dag. De kleine plantjes krijgen dan 100 milliliter water (50 milliliter per dag). De 315 Watt CMH lamp hangt op dit moment nog erg hoog, op 60 centimeter van de planten af. Ik heb hem daarnaast gedimd tot 90% van zijn vermogen. Dit heb ik gedaan in verband met mijn time lapse opname. Ik wil namelijk niet dat het te heet wordt voor de camera.

Vier van de vijf Morning Glory planten gaan erg goed, de grootste is al 10.5 centimeter. Daarnaast (zie foto hierboven) staat de Amnesia Auto die is 9 centimeter hoog. Links onder op de foto hierboven is het vijfde Morning Glory zaadje en die is helaas nog steeds niet boven de grond gekomen. Ik geef hem nog een week, anders gaat ie de kliko in.

Daaronder vinden we de Critical Orange Punch, deze is 8.5 centimeter hoog (linkerfoto hierboven). De Big Bud is ook nog niet opgekomen en ook deze geef ik nog een week de tijd. Eén van de AK Choco Kush is 7 centimeter (rechterfoto hierboven) de ander is nog niet op gekomen. Links onder op de rechterfoto zien we de White Choco Autoflower. Ook deze is nog niet boven de grond gekomen.

En als laatste heb ik hier de twee White Choco Haze waarvan er één boven de grond is gekomen. Er ís dus nog hoop voor de rest. Ik heb het kleine plantje niet opgemeten maar denk wel zeker 4 millimeter! 🙂

Ook voor dit kweekavontuur heb ik weer een time lapse opname gemaakt van de afgelopen week. Krijg je een idee wat de planten zoal doen als je er niet bij bent. De dansen en groeien erop los, geniet ervan!

Plan de campagne

Vorige week heb ik de Arctic Air in gebruik genomen. Ik heb hier ondertussen 10 liter osmose water doorheen gejaagd maar ik weet nu wel hoe ik hem ga gebruiken.

Op het linker screenshot hieronder is een overzicht van de temperatuur te zien. Hierin zie je duidelijk dat het mogelijk is om de ruimte te koelen terwijl de lamp aan staat. Maar de watertank van de Arctic Air is te klein en is, als de lamp aan staat, na 4 uur leeg. Als de lamp uitgaat doet hij goed zijn werk. Dit is te zien in het tweede screenshot van de luchtvochtigheid. Hij zorgt ervoor dat de plantjes een lekker koele en vochtige nacht hebben. Het nadeel is wel dat ik hem elke dag moet vullen en aan moet zetten als de lamp uit is gegaan.

Nu de planten groter worden is het tijd om mijn kweekplan voor deze ronde te smeden. Deze kweekronde zal ik gebruik maken van beide kweekkasten en verschillende wietsoorten. In de CNNBS G-Kit XL ga ik aan de slag met, zoals het er nu voor staat drie Morning Glory’s, één Critical Orange Punch, één AK Choco Kush en één White Choco Haze. Dat zijn dan 4 verschillende wietplanten onder één lamp. Zal wel goed gaan toch…?

In de kleine Bonanza kweekkast met de Hans Panel 100 Watt wil ik één Morning Glory als moederplant laten staan. In dezelfde kast groeit dan ook de Amnesia Auto die ook bij 18/6 lichtschema gaat bloeien. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat de kast niet alleen stekjes levert maar ook wat wiet!

Verwachte problemen: uit mijn eerdere kweekrondes is gebleken dat dit meestal de slechtste ronde gaat worden van het jaar. Ik denk dat het te maken heeft met de hogere temperaturen in de zomer en de droge lucht in de kamer waar de kweekkasten staan. Door de hoge temperaturen is de kans groot dat er een uitbraak van spint of trips komt.

Mijn doelen van deze kweekronde zijn natuurlijk het tegengaan van deze problemen. Het uitproberen van nieuwe voeding, én het overtreffen van mijn vorige oogst in de CNNBS G-Kit XL 😉

Volgende week in mijn kweekavontuur: de grote verhuizing, het overzetten naar een grotere pot, en is het al tijd om voeding te gaan geven?

(advertenties)