(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals de meeste thuiskwekers is Willie Wietman natuurlijk zeer benieuwd hoeveel wiet hij nou eigenlijk gekweekt heeft in de CNNBS G-Kit XL. Hij ontdoet daarom alle toppen van hun stammen, sorteert de wiet en weegt de boel zorgvuldig op. Het resultaat is zo spectaculair, Willie geloofde het bijna zelf niet!

Zoals je misschien nog weet heb ik mijn Morning Glory vorige week geoogst. Het was een lange nacht knippen maar het resultaat was er, een grote berg toppen. Maar na mijn nachtelijke knipavontuur moesten de toppen natuurlijk ook drogen. Daarvoor had ik ze ter droge gelegd in de CNNBS G-Kit XL.

Het was eigenlijk de bedoeling om de toppen allemaal netjes op te hangen, maar dat feest ging helaas niet door. Dit kwam onder meer omdat ik veel meer toppen had dan verwacht, maar ook door een wat matige voorbereiding van mijn kant. Een foutje is gemaakt dus ook weer wat geleerd voor de volgende keer. Zo bekijk ik het dan altijd maar 😉 Nu even terug naar vorige week…

Drogen met Sonoff

Goed, deze berg met wiettoppen moest dus gedroogd worden. Het was de eerste keer dat ik zo’n hoeveelheid wiet moet gaan drogen. Voorheen deed ik dat gewoon in mijn Bonanza 250 en ga dit nu doen in de CNNBS G-Kit XL. Deze kweekkast is drie keer zo groot dus ik hoop dat het goed gaat.

Ik ga mijn wiet drogen met een beetje hulp van Sonoff. Wat ik daarmee bedoel is dat ik de luchtvochtigheid in de kast langzaam omlaag breng met behulp van de Sonoff sensoren in de kweekkast. Mocht je dit thuis ook willen, hou dan wel even rekening met de geur. Staat je kweekkast met andere woorden op een plek waar je geen wietlucht kunt gebruiken, laat dan a.u.b de afzuiger gewoon continu aanstaan! Op deze manier wordt de lucht tijdens het drogen gewoon 100% gefilterd door de koolstoffilter in de kast.

Goed, drogen met Sonoff: hierboven in de grafiek zie je de luchtvochtigheid van de laatste dag van de bloei tot de laatste dag van het drogen. Tijdens de knipnacht heb ik de afzuiger aan laten staan; ik was te moe om hem in te stellen en de nacht was toch al bijna om. De volgende ochtend heb ik hem na het ontbijt ingesteld. Dit heb ik weer gedaan via de ‘Scene’ van de bijbehorende app EWeLink.

Deze had ik als eerst ingesteld zodat de afzuiger aan zou slaan bij 75% luchtvochtigheid, en hij weer uit zou gaan bij 65%. Een dag of drie later heb ik deze aangepast naar ‘aan’ bij 70% en uit bij 65%. Dit heb ik gedaan omdat ik de wiet buiten de kast begon te ruiken. Nu gaat de afzuiger wat vaker aan en ruik je hem niet meer.

Na een dag of twee zie je dat de lijn in de grafiek hierboven (bij de rode cirkel) niet meer op en neer gaat. En dat is niet goed. Het is tijd dat ik de instelling weer verder moet aanpassen naar ‘aan’ bij 63% en uit bij 55%. Nog geen dag later maakt de lijn weer een langzame duikvlucht bij de blauwe cirkel. Als het goed is moeten de toppen nu klaar zijn. Dit controleer ik door de knaktest te doen en het is droog 🙂

Schoonknippen & sorteren

Nu de wiet droog is kan ik de toppen van hun takken ontdoen, de toppen sorteren en de wiet wegen. Zoals ik vorige week vertelde ben ik van plan om van een deel van de oogst, wietolie te maken. Hiervoor maak ik gebruik van de wat minder mooie toppen en het knipafval.

Voor het schoonvegen van de glasplaat waarboven ik de topjes losknip, gebruik ik nu een oud vloeipakje maar een pinpas werkt ook goed. Ik heb een A4-papier aan het einde van mijn glasplaat liggen zodat ik de resten daarop kan vegen en zo de witte bak in kan doen. Na een klein uurtje raken beide bakken al aardig vol; op het pakje vloeitjes zit een bergje trichomen. Deze heb ik later opgerookt, was erg lekker!

De top die ik steeds aan het opmeten was, heb ik ook nu weer onder handen genomen door te meten en wegen. Met 16 gram vind ik het een mooie top. Op het punt waar de top steeds gemeten werd, is die nu 44.44 millimeter dik.

Weegt dat?

Het moment is aangebroken waar ik al een tijdje naar uitkijk… het wegen van de wiet! De wat mindere toppen uit de witte bak wegen samen 107 gram. De mooie toppen uit de rvs-schaal wegen 219 gram! Na het zien van de resultaten heb ik alles nog drie keer nagewogen omdat ik het niet echt geloofde. Zelfs de weegschaal heb ik nog even geijkt met kalibratie gewichten en het klopt echt.

De CNNBS G-Kit XL met 315 Watt CMH binnenzon heeft het erg goed gedaan. Na een moeilijke start met de Morning Glory van Barney’s Farm is het uiteindelijk helemaal goed gekomen. Het is een zeer mooie opbrengst geworden van 326 gram van een 315 Watt CMH lamp.

326 gram / 315 Watt = 1.03 gram per Watt

Na zonneschijn…

… komt regen. Ja, helaas heb ik ook wat slecht nieuws. Zoals je kunt zien doen mijn zaadjes niet zoveel meer, en bij het voorbereiden voor het maken van de THC-olie is de fles alcohol kapot gevallen. Dus deze uitleg houden jullie van me tegoed.

Volgende week in mijn kweekavontuur: het maken van de THC-olie, het schoonmaken en tweaken van de CNNBS G-Kit XL. Tot over een weekje!

(advertentie)