(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en de laatste loodjes voor de Morning Glory wietplanten van Willie Wietman wegen letterlijk het zwaarst. Zo zwaar zelfs dat ze Willie bij wijze van spreken bespringen wanneer de G-Kit XL opengaat. Kortom; bloeiweek #8: toppen meten, trichomen kijken en wortels spoelen!

De laatste dagen breken aan voor de Morning Glory in de CNNBS G-Kit XL. Afgelopen woensdag toen ik water gaf dacht ik, ‘laat ik eens naar die trichomen kijken voor ik voeding in het water ga stoppen. Wie weet is het al zover…’. En jawel, tot mijn grote verbazing zag ik dat het al tijd wordt om spoelen (puur water te gaan geven). Ik geef ze daarbij 50 milliliter extra water per dag (100 milliliter per 2 dagen) maar straks meer daarover.

Bruine trichomen!

Uit eerdere kweekrondes weet ik dat het nu soms erg snel kan gaan. Deze kweekrondes waren onder een led kweeklamp, en ik heb geen idee of het sneller gaat onder de 315 Watt CMH. Je ziet nu in ieder geval, dat sommige trichomen al lichtbruin aan het worden zijn. Het kan niet lang meer duren…

Vier dagen later (zie hieronder): inmiddels is al de helft van de trichomen lichtbruin, het gaat echt snel nu!

Luchtvochtigheid omlaag

Het is nu echt bijna tijd om te gaan knippen zoals je ziet. Maar voor het zover is ga ik de planten nog even verder stressen. Dit doe ik door de luchtvochtigheid nog verder omlaag te brengen, door de afzuiger nu continu aan te zetten. De luchtvochtigheid in de CNNBS G-Kit XL is nu rond de 50%. Let er wel op dat je de ventilatoren in de kast niet direct op de toppen heb staan anders gaan die toppen te snel en schieten ze door. Let ook op dat je planten niet te droog komen te staan. Vandaar dat ik ze ook iets meer water geef nu de luchtvochtigheid laag is. De wietplanten moeten stressen, maar niet dood. Zeg, laat eens wat van die toppen zien Willie Wietman!

Besprongen door een top!

De grote top achter in de kast (rode cirkel op de foto) is zo zwaar geworden dat hij is omgevallen. Normaal gesproken had ik deze weer opgetakeld maar ik ga over een paar dagen toch knippen dus heeft het niet meer zoveel nut. Bovendien alles kleeft héél erg nu. Bij het openen van de andere deur werd ik bijna besprongen door een mooie top 😉

Ik kon mezelf niet meer in bedwang houden en heb een schaar gepakt en er alvast wat moois vanaf geknipt. In mijn eerdere kweekjes had ik ook wel grote toppen maar dat waren er dan 1 of 2. Deze keer heb ik er zeker 5. Ik ben dan ook erg tevreden met de CNNBS G-Kit XL en de 315 Watt CMH binnenzon die daarin zit.

Toppen meten is weten

Toppen meten is de dikte weten. Daarom heb ik de afgelopen weken steeds één en dezelfde top opgemeten om te kijken hoe snel deze dik wordt en hoe dik die dan wel is. Nou? Wel, op het moment is die 63,03 millimeter.

Ik heb deze top steeds geprobeerd op hetzelfde punt te meten. Maar omdat ik toch erg nieuwsgierig ben, heb ik hem ook maar even op het allerdikste punt gemeten. En met een 68,19 millimeter vind ik het een supermooie dikke top!

Aan de onderzijde is er niet heel veel veranderd zoals je ziet. Alleen 2 kleine topjes links zijn bijna zonder licht ontstaan. Ik zal ze met plezier oproken na de oogst, want we laten niets verloren gaan natuurlijk…

Poes

De zaadjes gaan helaas niet zo snel als ik had verwacht. Dit komt mede door mijn kat, genaamd Poes die steeds het water uit het bakje dronk, waardoor er geen water voor de zaadjes meer was.
Ik heb de zaadjes daarom even ondergebracht in een kweekbak met verlichting, waar ik tabaksplantjes aan het opkweken ben. Hier kan Poes niet bij. De Auto Spanish Diesel van Short Stuff is het eerst zaadje dat uitkwam, en morgen in een potje met aarde gaat. De White Grapefruit van Female Seeds is ook al langzaam aan het opengaan. Alleen de Morning Glory van Barney’s Farm laat nog even op zich wachten.

Luchtvochtigheid en temperatuur

De luchtvochtigheid en temperatuur logger (Inkbird IBS-TH1) heeft zijn werk goed gedaan. Zie hier de screenshots alvast (sneakpeak) van de gegevens van deze kweekronde.

Volgende week in mijn kweekavontuur: heeft Willie Wietman al blaren van het knippen? Foto’s van de Toppen en het overzicht van de eerste kweekronde in de CNNBS G-Kit XL met de 315 Watt CMH. Tot dan!

(advertenties)