(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Morning Glory toppen bloeien lekker door in de CNNBS G-Kit XL; onder de 315 Watt CMH lamp gaan ze als een speer! Zo ziet Willie Wietman het graag. Om de THC-productie verder op te voeren verlaagt hij de luchtvochtigheid. In de kleine Bonanza kweekkast strijden nematoden nog steeds tegen een onbekende plaag.

Ik heb echt niets te klagen over de topontwikkeling onder de 315 Watt CMH zon. Mijn wietplanten hebben prachtige en vooral hele lange toppen die zichtbaar, steeds dikker en dikker worden. Gelukkig groeien ze nu bijna niet meer in de hoogte; de langste dame is ongeveer 110 centimeter hoog.

Klimaatbeheersing

De gemiddelde temperatuur is iets gestegen naar de 24,15 graden. Met het water geven zit ik nog steeds op 500 milliliter water per dag (om de dag een liter per plant). Dit is dus aardig stabiel gebleven. De gemiddelde luchtvochtigheid is een klein beetje gestegen naar 59.68 procent. Dit zal volgende week wel anders zijn, aangezien ik vandaag de luchtvochtigheid-grens iets heb aangepast in de Sonoff app (eWeLink).

In plaats van 75 procent, schakelt de afzuiger (G-Tools 125) na de aanpassing bij 73% al in. Hij schakelt pas uit bij een luchtvochtigheid van 65 procent in plaats van 60 procent. Dit om het gemiddelde luchtvochtigheid zo stabiel mogelijk te houden, en ervoor te zorgen dat de afzuiger wat vaker aan staat om eventuele geurtjes ín de kweekkast te houden. Vanaf volgende week zal ik de luchtvochtigheid geleidelijk nog verder omlaag brengen. Hierdoor gaan de wietplanten meer hars aanmaken om zich tegen uitdroging te beschermen.

Topzwaar

Zoals je kunt zien staat echt de hele kast vol met kleverige witte toppen. Ja, de dames plakken al aardig. Om de planten goed te bekijken heb ik de deuren eens uit de CNNBS G-Kit XL gehaald. Omdat zo’n beetje iedere plant inmiddels topzwaar is, vielen de toppen daarbij letterlijk de kast uit!

Met de kast open kan ik de boel eindelijk eens goed bekijken, en vooral ook de toppen recht onder de lamp. Deze groeien 20 centimeter onder de 315 Watt CMH lamp en krijgen dus het meeste licht. Ik had aan de rechterkant de ventilatoren ook al op de hoogte van de lamp gehangen, om de warmte goed weg te kunnen blazen.

LIDL ledlamp

De 315 Watt CMH is een ontzettend krachtige kweeklamp. Wietplanten weten wel raad met al dat licht maar het is niet erg prettig om onder te werken. Daarom heb ik een extra led onderbouwlamp in de kast geplakt die dienst doet als werklamp. Zo kan de CMH lamp even uit wanneer ik met mijn handen in de kast zit, en heb ik genoeg licht om de wietplanten goed te kunnen inspecteren. Ik kwam de led tegen toen ik boodschappen deed bij de LIDL. Je kunt hem ook online bestellen, hier is een linkje.

Vorige week heb ik alvast wat foto’s van de trichomen genomen. Vandaag heb ik er weer een paar gemaakt. Zo kan je goed zien dat het er steeds meer worden, en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling. De piepkleine THC-fabriekjes worden ook steeds dikker en witter van kleur, mooi om te zien!

Beestjes in de Bonanza

Van de CNNBS G-Kit XL over naar de kleinere Bonanza kweekkast waar tot anderhalve week geleden nog een Morning Glory moederplant stond. Zoals ik vorige week vertelde is die aan een plaag ten onder gegaan, en ik weet nog steeds niet om welke beestjes het ging. Ik had de pot van de moederplant laten staan omdat ik toch probeer te achterhalen om welke insecten het gaat, en hoe ik ze kan bestrijden.

Dat deed ik onder meer met nematoden, deze minuscuul kleine aaltjes kruipen door de aarde en doden larven van ongedierte. Een biologische oplossing tegen ongedierte die eitjes in aarde leggen waar larven uit komen.

 

En dan de hamvraag: leeft de plaag nog? Ja, helaas wel dus. De aaltjes lijken niet het gewenste effect gehad te hebben. Het lijkt er zelfs op dat het er meer zijn geworden, tot mijn grote verbazing. De aaltjes zijn biologisch en met biologische middelen moet je soms wat meer geduld hebben. Dus wil ik nog één week aankijken of de beestjes dan wel de geest hebben gegeven of in aantallen zijn afgenomen.

Dat was mijn kweekavontuur voor deze week. Volgende week zullen we zien of de aaltjes het van de kliko gewonnen hebben, en zal ik twee nieuwe moederplantjes maken. Ook zal ik de Bonanza kweekkast ontsmetten om een definitief einde aan de plaag te maken. En natuurlijk zal de verdere ontwikkeling van de toppen in de CNNBS G-Kit XL laten zien. Tot dan, geniet van de week en van je wiet 😉

Willie Wietman

(advertentie)