(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, in de CNNBS G-Kit van Willie Wietman is eindelijk te zien waar zo’n 315 Watt CMH kweeklamp nou toe in staat is. De Morning Glory wietplanten dragen namelijk voor het eerst toppen. Waar er een week geleden nog enkele bloeiharen waren, zijn er nu zelfs al trichomen te zien. Check het uit!

Een mooi moment! De CNNBS G-Kit XL staat vol met beginnende witte toppen. De Morning Glory wietplanten lijken het erg naar hun zin te hebben, en toen ik van de week de bovenste deur opende werd ik blij verrast van hun heerlijke geur. Het was de eerste keer dat ik de planten echt goed kon ruiken. Een aantal toppen laten zich zo graag zien dat ze de kast uitvallen wanneer je de deur opent.

Zoals je kunt zien staan de dames er erg mooi bij, en wordt het kweekoppervlak helemaal benut. Desondanks is het nog niet de tijd om achterover te leunen. Aan de onderkant van de planten is er nog genoeg werk te doen.

Snoeien en beluchten

Hier mag flink gesnoeid worden, want hier beneden komt inmiddels niet zoveel licht meer door het bladerdek heen. Daarom haal ik hier al het blad weg. Ook ontstond er een verschil in luchtvochtigheid tussen de onder- (85% luchtvochtigheid) en bovenkant (72%luchtvochtigheid) van de kast.

Dit komt omdat de lichtdichte luchtpoorten zich nét boven het bladerdek bevinden, en de lucht daar een beetje stil hing onder het bladerdek. Dit is nu weer opgelost door de onderste ventilatoren iets harder te zetten. Die stonden nog altijd op laagste stand. Het wegknippen van het overtollig blad zorgt ook voor een betere beluchting.

Zoals je ziet heb ik de wietplanten aan de onderkant behoorlijk kaal geknipt. Let wel goed op dat je al het blad van de grond en uit de potten haalt om schimmel en vuil te voorkomen. Het knippen leverde weer een flinke berg bladeren op.

Moeder gesneuveld

De ongewenste gast (Trips) is helaas nog steeds aanwezig. Je kunt de vlekken op de afgeknipte bladeren zien maar je moet wel heel goed zoeken om er een te vinden. Helaas is dat niet zo voor de moederplant in de Bonanza kweekkast met de Hans Panel 100 Watt. Die is namelijk gesneuveld deze week.

 

Mijn moederplant heeft een invasie van kleine witte beestjes niet overleefd. Ze zijn 3 à 4 millimeter groot en de Roofmijt laat ze links liggen, zoals je in het korte filmpje hierboven kunt zien. Ik heb twee verschillende natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt maar dat heeft helaas niet geholpen. Ik zal dus een nieuwe moederplant moeten maken. Volgende week meer hierover.

Training

De grootste takken van de Morning Glory planten heb ik omlaag gebogen met binddraad. Op de eerste foto is goed te zien dat de plant na het ombuigen gewoon weer verder omhoog groeit. Op de tweede foto zie je dat de tak nu van de 315 Watt CMH kweeklamp af staat. Als ik dit niet had gedaan had hij nu tegen de lamp aangezeten. Het grote voordeel is nu ook dat bijna alles even hoog is dus even goed belicht wordt.

De waterbehoefte van de wietplanten lijkt zich te stabiliseren. Ik zit nog steeds op de 500 milliliter water per dag (1 liter per 2 dagen) en daaraan hebben de wietplanten op dit moment genoeg. Groeien kunnen de dames zeker; de grootste dame is nu al 104 centimeter hoog dus veel groter hoeven ze wat mij betreft niet te worden.

’s Ochtends water geven

Vorige week vertelde ik over een afwijking in de grafiek van de luchtvochtigheid. Om de schommelingen in de luchtvochtigheid te controleren en de grafiek wat stabieler te maken, heb ik deze week ’s ochtends water gegeven in plaats van ’s avonds. Natuurlijk is dit beter, aangezien de planten dan overdag genoeg te drinken hebben, in plaats van de hele nacht nat te staan.

Het resultaat is een mooie gelijke grafiek, kijk maar. Links zie je de grafiek van vorige week, rechts die van deze week. Zoals je kunt zien is de gemiddelde luchtvochtigheid ook licht gestegen naar de 59.49%. De gemiddelde temperatuur is 24.29 graden.

Toppen!

En dan het moment waar je op hebt zitten wachten. Want hoe zien de toppen eruit? Wel, ze zijn nu nog aan de  kleine kant maar je kunt zien dat ze duidelijk dik gaan worden! Ze ontwikkelen zich goed en hebben zelfs al wat trichomen hier en daar.

Volgende week zal ik de eerste foto’s van de trichomen maken onder de microscoop. Ook zal ik verder uitzoeken waar mijn moederplant aan gestorven is, en hoe ik van die plaag afkom. Ben jij er dan ook weer?

Willie Wietman

(advertenties)