(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan dieven heeft onze technisch hoogbegaafde Willie Wietman een broertje dood. Hij verwijdert ze rücksichtslos uit zijn CNNBS G-Kit XL. Om de temperatuur en de luchtvochtigheid in zijn kweekkamer goed te houden, sluit hij daarnaast de afzuiger rechtstreeks aan op de centrale afzuiging van zijn huis. 

Zoals te verwachten viel, groeien de Morning Glory dames nog steeds lekker door, onder het licht van de 315 Watt CMH lamp in de CNNBS G-Kit XL. De langste is inmiddels 66 centimeter hoog. De wietplanten komen nu bijna allemaal boven het scrogrek uit. En aangezien de CMH kweeklamp geen invloed had op het rek, heb ik die na twee dagen weer gewoon op 30 centimeter boven de planten teruggehangen.

Zoals je misschien nog weet, heb ik het lichtschema vorige week op 12/12 gezet. Dit heeft tot gevolg dat de wietplanten nog harder zijn gaan groeien. Dit is de bekende strekkende fase die altijd vooraf gaat aan de bloeifase. Sativa wietsoorten zoals mijn Morning Glory planten, kunnen in deze fase in een paar weken tijd meer dan twee keer zo groot worden.

Aan het waterverbruik van de dames merk ik ook dat de groei er nog lekker in zit. Per plant gaat er 350 milliliter voedingswater per dag doorheen, ik geef ze om de dag water, dus dan krijgt iedere plant zo’n 700 milliliter.

Dieven in de kweekkast

Vorige week heb ik tegelijk met het ingaan van het 12/12 lichtschema, een scrogrek geplaatst. Onder het scrogrek is het inmiddels een heel bos geworden. Je ziet nu ook dat bepaalde takken (rood omcirkeld) nooit het scrogrek zullen halen. Deze takken mogen wat mij betreft weggeknipt worden, want de toppen die hier aan zullen groeien zijn te klein en de moeite van het groeien en knippen niet waard. Door ze weg te halen, zullen de wietplanten hun energie steken in de hoger groeiende toppen die wel de moeite waard zijn.

Knip niet in één keer te veel van de plant af, wanneer je gaat dieven. 4 a 5 takken per plant moet ruim voldoende zijn voor nu. Het snoeien levert namelijk altijd wat stress op en de plant kan ook ineens minder vocht verwerken. Mocht je dat niet op tijd door hebben dan kan het goed misgaan. Om dit voor te blijven knip ik het meestal de volgende dag nog eens, en controleer dan ook de aarde of het niet te nat is en of de schaal onder de pot leeg is.

De toplaag van de aarde was droog, maar eronder was het nog vochtig genoeg. En in ieder geval niet te nat. Takken die vlak voor een gat in het scrogrek groeien buig (train) ik door een gat dichter bij de plant. Takken die ik gisteren had laten zitten moeten er nu ook aan geloven. Het was uiteindelijk nog een aardige berg takken.

Toen alle dames hun knipbeurt genoten hadden, was dit het resultaat. Een mooie verdeling van toppen boven het rek, en een goede lichtpenetratie naar beneden toe. Ik geef de planten inmiddels al wat meer voeding dan ze volgens het BioBizz schema zouden mogen, en gebruik de hoeveelheden uit week 5 van het onderstaande schema.

Beter afgezogen…

Vorige week vertelde ik ook, hoe ik een beveiliging aanbracht om ervoor te zorgen dat de lamp weer automatisch opstart na een stroom- of internet-uitval. Dit omdat ik geen gebruik maak van de meegeleverde Timerbox van G-Tools, maar mijn eigen sensors en de app EWeLink gebruik. Deze heb ik nu ook doorgevoerd voor de afzuiger in de kast. De Sonoff schakelaar die de afzuiger (G-Tools125) aanstuurt, de Sonoff Dual Channel, schakelt deze nu automatisch weer in.

Daarnaast heb ik een omleiding gemaakt voor de afgezogen lucht uit de CNNBS G-Kit XL. De warme en vochtige lucht wordt daardoor nu niet meer in de kamer zelf uitgeblazen. In plaats daarvan gaat het nu rechtstreeks in een buis van de centrale afzuiging van mijn huis. Deze buis loopt toevallig door mijn ‘kweekkamer’ dus dat kwam goed uit. De temperatuur is hierdoor beter onder controle en is gemiddeld 26,42 graden. De luchtvochtigheid is gemiddeld 51,28%.

Volgende week zullen mijn wietplanten misschien al bloeien, ik ben benieuwd maar zal er sowieso weer zijn voor een nieuw kweekavontuur. Jij ook?

Willie Wietman

(advertentie)