(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vergeet de Bossche bol en maak kennis met het Bossche gat. Nee, dat is geen nieuwe Brabantse calorieënbom, maar een ordinair gat in de muur waar politiemensen doorheen gekropen zijn. En dan weet je het wel weer; hier zijn onschuldige planten het slachtoffer!

 

Dagelijkse zinloze bezigheid

Gemiddeld worden er iedere dag tussen de 10 en 15 wietkwekerijen opgerold in Nederland. Zoals we eerder deze maand echter al leerden van de nieuwste Drug Monitor van het Trimbos-instituut, heeft dat geen enkel effect op het uitgebreide aanbod noch de prijs van wiet.

Wat uiteraard geenszins betekent dat politie en justitie stoppen met hun zinloze en door de recente geschiedenis compleet achterhaalde war on drugs gedoe, integendeel! Afgelopen donderdag was het bijvoorbeeld weer prijs in Den Bosch.

Dit keer voor de verandering eens geen anonieme tip van bezorgde – lees; door voortdurende anti-cannabis overheidspropaganda bang gemaakte – burgers, maar een ijverige medewerker van het stroombedrijf. Iemand van Enexis in dit Bossche geval, die bij toeval via een netwerkmeting ontdekte dat er ergens aan de Hildebrandstraat wel heel veel zonnebanken moesten draaien om de meterstand te verantwoorden…

Kijk, een gat in de muur!

Maar dan neemt dit tot nu toe standaard wietplantage-oprollen-verhaal een verrassende wending. Klaarblijkelijk kon de stroomboer niet precies vertellen waar de zonnebanken kweeklampen hingen, want de autoriteiten gingen in het pand ernaast naar binnen.

Om vandaar uit dan weer gezellig met z’n allen door een gat in de muur te kruipen, naar het belendende pand waar inderdaad een aardig wiethok bleek te draaien. De politie van Den Bosch op hun Facebook: “In de kwekerij stonden 482 volgroeide planten die klaar stonden om geoogst te worden.”

Nou dat gaat dus helaas niet gebeuren, inmiddels zijn de dames bruut vermoord en zinloos gestorven bovendien. De enige en derhalve bijzonder schraal te noemen troost is deze veelbelovende foto:

[openingsfoto:  Sergey Nivens/Shutterstock]
(advertenties)