(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wist je dat er naast LED en HPS kweeklampen ook Ceramische Metaal Halide kweeklampen te koop zijn? En wist je dat deze kweeklampen efficiënter zijn dan HPS kweeklampen, voordeliger dan de meeste LED’s, slechts 315 Watt aan stroom verbruiken én het kloppende hart van onze CNNBS G-Kit XL vormen? En er kleven nog veel meer voordelen aan CMH kweeklampen, lees maar mee. 

Misschien heb je nog niet eerder van de Ceramische Metaal Halide kweeklamp gehoord, of ken je ze alleen onder de naam Plasma Killer. Onder die naam worden de CMH assimilatielampen namelijk ook verkocht. CMH kweeklampen staan net als professionele (en onbetaalbare) Plasma kweeklampen namelijk bekend om de nauwkeurige benadering van het natuurlijke zonlicht.

1. Perfect maatje

Meer thuiskwekers verkiezen CMH kweeklampen boven LED of HPS assimilatielampen. De compacte gasontladingslamp heeft namelijk de voordelen van beide andere lichtbronnen, zonder de nadelen. CMH kweeklampen bootsten het zonlicht perfect na, net als sommige high end LED’s. Maar in tegenstelling tot deze LED kweeklampen produceren ze ook enige stralingswarmte. Hierdoor verdampen wietplanten meer vocht en groeien ze sneller. Een CMH kweeklamp wordt echter ook weer niet zó heet als een HPS kweeklamp, waardoor die tot zo’n 30 centimeter boven het gewas kan hangen , zonder hitteproblemen te veroorzaken. CMH kweeklampen verbruiken slechts 315 Watt aan stroom, en zijn daarmee een perfect maatje voor thuiskwekers voor eigen gebruik.

2. Zonnetje in huis

Ceramische Metaal Halide kweeklampen zijn gasontladingslampen, net als HPS kweeklampen. Alleen maken ze gebruik van een andere fitting zoals je ziet. Ze werken door verhitting van een keramische buis (vandaar de naam) in de bulb. Dit keramiek kan veel hogere temperaturen aan dan het materiaal dat in andere gasontladingslampen wordt gebruikt. Hierdoor kan de lamp op een veel hogere frequentie branden en de kleur van het zonlicht veel beter benaderen. Met een CMH kweeklamp haal je dus echt een zonnetje in huis.

Dit doet een 315 Watt CMH kweeklamp met 12 wietplanten.

3. Beste CRI waarde

CRI staat voor Color Rendering Index, en is een schaal waarop kunstlicht vergeleken wordt met natuurgetrouw zonlicht. Een object dat volledig door zonlicht belicht wordt, is door het menselijk oog te zien met een CRI waarde van 100. Kunstlicht kan per definitie dus nooit een CRI waarde van 100 halen, maar CMH kweeklampen komen met een CRI waarde van 80 tot 96 procent verdomd dicht in de buurt! Je kweekfoto’s zullen nooit meer hetzelfde zijn.

4. CMH lampen produceren ook UV licht

Een van de voordelen van het brede lichtspectrum van CMH kweeklampen, is dat ze dus ook UV licht produceren. Veel meer dan de meeste andere kweeklampen, zodat planten in de groeifase sterkere takken aanmaken. In de bloeifase zorgt het UV licht voor de productie van meer THC. Dit komt omdat THC wietplanten tegen UV straling beschermt.

Het volledige lichtspectrum van een 315 Watt CMH kweeklamp.

5. Super-efficiënt

Ceramische Metaal Halide kweeklampen zijn veel efficiënter dan andere gasontladingslampen. De opbrengst per Watt aan gebruikte energie is zo’n 20% hoger, vergeleken met HPS en andere Metaal Halide lampen.

6. Duurzaam lichtspectrum

In tegenstelling tot HPS kweeklampen en LED kweeklampen blijven CMH lampen tijdens hun levensduur een constant stabiel lichtspectrum produceren. Conventionele HPS en ook LED kweeklampen verliezen hun lichtintensiteit naarmate ze langer in gebruik zijn maar CMH kweeklampen behouden hun brede lichtspectrum gedurende hun hele bruikbare levensduur.

7. Meer branduren

Het ligt eraan waar je ze mee vergelijkt maar CMH kweeklampen gaan langer mee dan de meeste andere lampen. Er zijn testen geweest waarbij CMH lampen zo lang als drie jaar aan een stuk door dezelfde lichtintensiteit uitstraalden.

Je moet flink doorblowen als de oogst van een 315 Watt CMH kweeklamp niet genoeg is voor eigen gebruik.

8. Minder hitte maar wel stralingswarmte

Hoewel CMH kweeklampen op hoge temperatuur branden, worden ze aanzienlijk minder heet dan HPS kweeklampen. Tegelijkertijd hebben planten wel enige stralingswarmte nodig, en dat produceren ze in tegenstelling tot LED kweeklampen wel degelijk. Hierdoor groeien planten sneller dan met vergelijkbare LED kweeklampen maar veroorzaken ze niet snel hitteproblemen.

CMH kweeklampen kunnen hierdoor ook veel dichter op wietplanten hangen dan HPS kweeklampen, wat ze ook weer efficiënter maakt.

9. Geen elektromagnetische verstoring

De ceramische buis in CMH bulbs, en het bijbehorende voorschakelapparaat, veroorzaken geen elektromagnetische storing op het lichtnet of telefoons en andere elektrische apparaten in huis. Dit is prettig en maakt een kweekruimte ook moeilijker te detecteren dan kweekruimtes met HPS kweeklampen.

10. CMH kweeklampen zijn betaalbaar

Door de toegenomen populariteit worden CMH kweeklampen steeds betaalbaarder. HPS kweeklampen zijn nog altijd wat goedkoper maar het prijsverschil wordt kleiner. Tegenwoordig koop je al een CMH bulb voor ongeveer 70 euro. Een bijbehorend dimbaar CMH voorschakelapparaat heb je voor zo’n 150 euro en een reflectorkap met PGZ18 fitting hoeft niet meer dan 100 euro te kosten. Voor 279 euro heb je al een complete set met voorschakelapparaat, bulb en reflectorkap. Wil je helemaal voordelig uit zijn, bestel dan onze CNNBS G-Kit XL want dan doen we er voor €1399,- euro nog eens een complete kweekkast van 1 vierkante meter omheen ook!

(advertentie)