(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kunt aan de toppen wel zien, dat het niet heel lang meer zal duren tot ze geoogst kunnen worden. Ze worden dikker en plakkeriger en de ontwikkeling wordt nauwkeurig bijgehouden met een schuifmaat en een microscoop. Tussen de bedrijven door laat Willie Wietman nieuwe moeders ontkiemen, én kweekt hij bij wijze van experiment een autoflower.

De lucht wordt droger en droger in de CNNBS G-Kit XL maar de planten drinken niet meer dan in de voorgaande weken. Nog steeds zo’n 500 milliliter water per dag dus (om de dag een liter per plant). De gemiddelde luchtvochtigheid zit op 54.03 %., en met een gemiddelde temperatuur van 25.68 graden is het ook wat warmer geworden voor de planten. Je kunt dus wel zeggen dat het hartje zomer is in de kweekkast.

De dames lijken het erg naar hun zin te hebben onder de 315 Watt CMH binnenzon. De toppen krijgen meer en meer trichomen, en gaan ook steeds meer schitteren in het licht van de flitser. Wanneer je de deuren opent komt het aroma je tegemoet. Een heerlijke wietlucht!

Toppen meten & trichomen checken

Net als vorige week meet ik de topontwikkeling met een digitale schuifmaat. Hierbij meet ik steeds dezelfde top, namelijk een die vlak naast de lamp groeit. Vorige week was die al 49,69 millimeter dik, en deze week is die zelfs 57,78 millimeter. Dik zeven millimeter erbij dus in deze vijfde week van de bloei (zevende week op 12/12). Met nog een week of twee te gaan kijk ik enorm uit naar het eindresultaat!

Nog twee weken te gaan waarvan één week spoelen als ik het goed heb. De natuur bepaalt het tempo uiteindelijk toch zelf maar ik hou de dames en hun toppen goed in de gaten met een microscoop. Hierbij kijk ik natuurlijk naar de trichomen. Zoals je kunt zien zijn het er veel meer geworden; bijna alle trichomen hebben nu een mooi wit bolletje gekregen. Kijk hier terug hoe ze er twee weken geleden uitzagen. Als het volgens schema verloopt, zullen volgende week de eerste amberkleurige trichomen zichtbaar zijn.

Nieuwe moeders

Vorige week heb ik al even een foto laten zien van mijn toekomstige moederplanten, in de vorm van drie zaden. Deze heb ik besteld bij wietzaadjes.nl. Op deze site vind je een ruim aanbod aan wietzaden. Tevens hebben ze een heel handig keuzemenu, welke je kan helpen kiezen uit de vele wietsoorten.

De volgende kweekronde wil ik twee verschillende soorten wietplanten gaan kweken. De Morning Glory van Barney’s Farm die ik deze ronde ook kweek, en de White Grapefruit van Female Seeds.

Het is met name belangrijk om goed op de bloeitijd te letten, als je twee verschillende soorten wietplanten gaat kweken in één kweekkast. Natuurlijk moet je bij het kiezen ook op de hoogte van de wietsoort letten, anders groeien ze je kast uit en dat wil je uiteraard niet.

Autoflower experiment

Maar hé! Willie Wietman, waar komt dat derde zaadje dan vandaan? Nou dat zal ik je vertellen; dat wordt een klein experiment. Het is Auto Spanish Diesel van Short Stuff. Een autoflower dus die gaat vanzelf bloeien. Deze kan gewoon onder een 18/6 verlichtingsschema blijven staan, naast de toekomstige moederplanten. Als het lukt om deze in de Bonanza naast de moederplanten te laten bloeien, levert het me een leuk extraatje op.

Rechts Morning Glory Midden Auto Spanish Diesel – Links White Grapefruit

Ontkiemen doe ik op keukenpapier in een vershoudbakje. 100 milliliter water erbij en hup, op de KPN box onder de televisie. De KPN box geeft genoeg hitte af om de zaadjes op 25 graden te houden. Meestal gaat het zaadje na een dag of vijf open.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de zaadjes uitgekomen? Is die top nóg dikker geworden onder de 315 Watt CMH kweeklamp? En zijn die trichomen al amberkleurig? 

Willie Wietman

(advertentie)