(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de VS is het eten en drinken van cannabis al jaren mega-populair. Naar verwachting wordt er dit jaar zelfs meer geld aan edibles omgezet dan aan wiettoppen daarginds. Ook in Nederland begint het erop te lijken, nu onlangs het Algemeen Dagblad startte met ‘Get Baked’ en we op Videoland sinds dit weekend kunnen smullen van ‘High Cuisine’.

 

‘Get Baked’ met Jasper Gottlieb

‘Woensdag gehaktdag’ werd halverwege maart door het AD omgetoverd in ‘woensdag wietdag’, want op die dag verschijnt er voortaan wekelijks een aflevering van de videoserie ‘Get Baked’. Voor kenners geen abracadabra, want die woorden staan voor ‘stoned/high worden’. In dit geval onder de deskundige leiding van acteur en tv-kok Jasper Gottlieb, die je wellicht kent van de tv-zender 24Kitchen.

In zes delen doet hij uit de doeken hoe jij cannabis kunt integreren in jouw keuken. Naast patiënten helpen, wil de krant ook het taboe rondom cannabis doorbreken. Men ziet (zelfs daar) dat Nederland hopeloos achterloopt met de rest van de wereld. Bovendien wil het de discussie over CBD-olie openbreken. “Het onderwerp zit nu in een verdomhoekje”, vindt Gottlieb.

Nou ja, check het eens uit. Bijvoorbeeld door op onderstaand fragment te klikken, waarna je via de AD-website naar aflevering 1 kunt kokkerellen… eh, koekeloeren.

‘High Cuisine’ met Noah & Tony

De Amerikaans-Amsterdamse chef-koks Noah Tucker en Tony Joseph gaan voor Videoland – dat je met heel veel goede wil zou kunnen zien als de Nederlandse Netflix – op pad voor de nieuwe serie ‘High Cuisine’. En dat op pad moet je letterlijk nemen, want de goedlachse heren gaan op werkbezoek bij collega-chefs in Zeeland, Limburg en de beide Hollanden.

En ze frommelen niet alleen wiet in de keukens, maar ook met allerlei andere geestverruimende plantjes, paddo’s en psychedelische zwammetjes. Onze geliefde kaalkoppen Noah en Tony kopen hun shit in op de vreemdste plekken zoals een magic truffel boerderij, een joekel van een smartshop, een boot vol oestervissers en zelfs een heuse wietplantage!

Kortom, dat belooft heel wat. Check alvast de trailer hieronder en ook alvast of je iemand kent in je omgeving – een opa of een oom bijvoorbeeld – die Videoland heeft…

[openingsbeeld is een fragment uit bovenstaande trailer van High Cuisine/Videoland]
(advertenties)