(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En? Hoe zou het deze dinsdag met Willie Wietman zijn? Wel, die heeft er een lange nacht opzitten maar oogstte wel een dikke toppenberg van zijn Morning Glory wietplanten. Het was zelfs zoveel, dat hij maar met moeite een plek kon vinden om de wiet te drogen te hangen. 

De laatste uren hebben nu echt geslagen voor de Morning Glory van Barney’s Farm. Ze hebben hun best gedaan in de CNNBS G-Kit XL! In de paar maanden dat ik deze mooie kast heb staan, ben ik erg tevreden. De 315 Watt CMH binnenzon heeft een uitstekende prestatie geleverd. Het is nu tijd om te gaan knippen; ik kijk daar altijd erg tegenop. De kamer waarin de kast in staat, is niet zo groot en wordt snel warm. Ik moet bovendien muisstil zijn, zodat niemand in het huis wakker wordt van mijn activiteiten.

Een goede voorbereiding is dan ook noodzaak wanneer ik aan het oogsten ga. Ik gebruik de volgende spullen bij het oogsten:

  • Alcohol om te reinigen
  • Keukenrol
  • Een goede tang om takken mee te knippen
  • Voldoende scherpe scharen
  • Voldoende handschoenen
  • Glasplaat om vanaf te werken (dit is makkelijk schoon te maken)
  • Een schort (in mijn geval een bbq schort)
  • Rol afvalzakken voor de aarde en zo (sorry staat niet op foto)

Voordat ik ga knippen maak ik de kamer waar de CNNBS G-Kit XL in staat geheel vuil en stofvrij. Als er nu wat op de grond valt, weet ik dat het nog steeds schoon is. Bij het openen van de kast stond me een mooie trotse dikke top te wachten!

Knippen: lamp uit, afzuiger aan!

19:00 uur: ik trek de deur achter me dicht, daar ga ik dan. Maar voordat ik ook maar één tak ga knippen, trek ik eerst de stekker van de lamp eruit. Je schiet er niets mee op als hij opeens aan springt. De afzuiger sluit ik nu even direct op het stroomnet aan, zonder tussenkomst van de Sonoff. Deze is nu even niet nodig omdat hij toch aan moet staan om de wietgeur uit de lucht te filteren. Die is heel erg sterk nu trouwens, en dat wordt nog veel erger als ik ga knippen.

Nu ga ik van start. Ik knip eerst de onderste takken, zodat ze makkelijk door het scrogrek heen kunnen. Op dit moment ben ik van plan om straks netjes alle toppen aan het rek te drogen te hangen.

Een lange nacht

Na het verwerken van de onderste takken kom ik bij de hoofdtop van de plant. Wauw, wat een grote jongen! Hiervoor kweekte ik in een kleine kast met 140 Watt led, en had ik ook weleens een grote top maar bij het inspecteren van de CNNBS G-Kit XL heb ik er zeker vijf!
Zoals ik daarnet al zei vind ik wiet knippen niet zo leuk. Ik ben er niet zo goed in en het gaat niet zo snel. De eerste plant is nu gedaan, en ik realiseer me dat ik al een uur verder ben! Het gaat een lange nacht worden…

Bij het weghalen van de eerste twee planten viel het me op dat er wel heel veel grote toppen tussen zitten. Deze lagen verstopt achter de andere toppen. Nu de uren verstrijken ontstaat er een langzaam een grote groene toppenberg op tafel!

Er zitten natuurlijk niet alleen maar mooie toppen aan, er zijn ook takken waarvan het de moeite van het knippen niet echt waard is. Deze takken gooi ik natuurlijk niet weg. Ik ga ze gebruiken om later THC Olie van te maken, maar dat is voor een volgend avontuur 🙂

Klus geklaard

03:00 uur: de klus is eindelijk geklaard! Mijn vingers doen pijn maar bij het zien van mijn toppenberg wordt mijn pijn stante pede verzacht. Mijn eerste kweekronde in de CNNBS G-Kit XL is erg goed gegaan.

Nu ik zo naar de berg zit te kijken, kom ik ook tot de conclusie dat het nooit gaat passen als ik alles wil ophangen. Ik ben ook vergeten om touw te pakken om de toppen aan op te hangen. Normaal gesproken pak je deze gewoon maar het is midden in de nacht, dus dat gaat nu niet lukken. De toppen zo laten liggen is ook geen optie omdat de onderste toppen nu al platgedrukt worden door het gewicht van de rest. Na wat nadenken ben ik tot de volgende oplossing gekomen.

Ik heb een deel van de toppen op het scrogrek neergelegd en een deel eraan opgehangen. De toppen die ik wat minder vond heb ik op de bodem neergelegd, zodat die daar kunnen drogen. Ik zal volgende week beschrijven hoe het drogen verder verloopt.

Dataloggen!

Eerste kweekronde in de CNNBS G-Kit XL met de 315 Watt CMH heeft natuurlijk al wat gegevens opgeleverd. Vorige week liet ik al de gegevens van de datalogger (Inkbird IBS-TH1) zien. Deze week de groei- en watergrafiek.

Aan de groeigrafiek (bovenste grafiek) kan je goed zien dat de plant na week 7 bijna niet meer groter werd maar al zijn kracht in de bloei heeft gestoken. Aan de watergrafiek (onderste grafiek) zie je dat ik vanaf de zesde week steeds 1 liter water geef per 2 dagen.

Volgende week in mijn kweekavontuur: drogen in de (smarte) CNNBS G-Kit XL, is het gewicht al bekend? Leven die zaadjes nog?

(advertenties)