(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na weken van ontkiemen, filmen, voorbereiden en plannen maken, gaat onze Wietman Willie, deze week echt van start. De nieuwe kweekronde in de CNNBS G-Kit XL begint dus nu, en deze week is dan ook officieel week nummer #1. Willie heeft er veel zin in en jij misschien ook wel, dus laten we snel beginnen!

De kleine planten zijn hun tomaten-emmertjes ontgroeid en moeten dan ook hoognodig verpot worden. maar voordat ik dat ga doen wil ik eerst graag wat vertellen over de aarde die ik zal gebruiken. Dat is Biobizz All-Mix. Deze heb ik bewerkt om problemen met trips te voorkomen. Eerst heb ik de aarde uit de zak gehaald en in een 60 liter opbergbox gedaan. Daarbij heb ik wat roofmijt toegevoegd zodat die vast hun werk kunnen doen. Eén keer in de twee dagen heb ik de inhoud van de opbergbox voorzichtig om geschept.

Verpot en verdeel!

De wortels zien er goed uit en zijn volledig door de aarde gegroeid. Tijdens het overzetten naar de grotere pot kwam ik er wel achter dat de aarde in de opbergbox erg droog was geworden; ik moest bijna een stofmasker op, zo droog. Het is wel iets wat ik even goed in de gaten moet houden. Ik wil natuurlijk niet dat de planten droog te komen te staan. Tips over optimaal verpotten kun je hier vinden.

Bonanza & G-Kit XL

Nu de dames overgezet zijn naar de grotere pot is het tijd om de groep te verdelen. In de kleine Bonanza kweekkast ga ik aan de slag met de Morning Glory en de Amnesia Auto. Ik heb het Hans Panel 100 Watt nu op 10 centimeter boven de plant hangen. Deze ga ik de komende dagen geleidelijk oprekken naar 15 centimeter om er zeker van te zijn dat er geen schade aan de plant ontstaat. Ik heb de lamp er nu zo dicht boven hangen om de overgang van de 315 Watt naar de led 100 Watt zo aangenaam mogelijk te houden. De Morning Glory is momenteel 21 centimeter hoog en de Amnesia Auto 12 centimeter.

Nu de kleine Bonanza kweekkast klaar is voor gebruik, kan ik mijn volle aandacht richten op de CNNBS G-Kit XL. Van de verwachte 13 zaailingen zijn slechts 8 plantjes overgebleven. De beste 6 staan in de CNNBS G-Kit XL, dit zijn ze: 1x White Choco Haze van 5 centimeter. 1x AK Choco Kush van 10 centimeter, 1x Critical Orange Punch van 24 centimeter, en 3x Morning Glory van 22 centimeter.

De kleine White Choco Haze laat ik nog een week in het tomaten-emmertje staan tot ook zij de lengte van 10 centimeter heeft gehaald. Als dat binnen een week is, verpot ik deze natuurlijk eerder maar het kleine plantje moet nog veel inlopen op de rest.

100% Natural

Het is inmiddels ook tijd geworden om wat voeding te gaan geven, aangezien de dames tot nu toe alleen kraanwater dronken, en daardoor wat geel aan het worden zijn. Dit heeft te maken met de pH-waarde van het kraanwater. Deze is rond de 7,1 en dus wat aan de hoge kant. Door het toevoegen van voeding zal het kraanwater wat zuurder worden (de pH-waarde daalt). Hoeveel precies vertel ik volgende week want m’n ijkvloeistof is op. Dit heb ik wel nodig om zeker te weten dat mijn pH-meter ook de juiste waardes meet.

Voor de voeding ga ik deze kweekronde aan de gang met de Plagron voedingslijn. Hier heb ik een Plagron 100% Natural Top Grow Box voor gekregen om deze eens te testen. Het zijn kleine flesjes en ik ben erg benieuwd hoe lang ik er mee ga doen voor het op is. Ik hou me daarbij aan het meegeleverde voedingsschema in de doos.

Aangenaam klimaatje

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is op het moment erg aangenaam. Na het overzetten van de planten heb ik de binnenzon nu op 100 % vermogen staan en op 40 centimeter boven de planten hangen.

De gemiddelde temperatuur was 28.97 graden en met een gemiddelde luchtvochtigheid van 43.72% is het nog niet optimaal, maar ben ik goed onderweg. De vorige kweekronde zat ik in week #1 op een gemiddelde temperatuur van 24.88 graden en een gemiddelde luchtvochtigheid van 36.53%. Er zit duidelijk vooruitgang in. Dat het nu beter is heb ik mede te danken aan de Arctic Air die best veel vocht de lucht in brengt. Ik heb de luchtvochtigheid het liefst tussen de 60 en de 70 procent tijdens de groeifase.

TWO

De time lapse camera heeft trouwens tijdelijk een nieuw plekje gekregen in de kast. Op een erg gammel statief en hij is ook al één keer omgevallen. Ik ben benieuwd naar de beelden van volgende week, of er wat van is terug te zien is. Deze week is het ‘TWO’ (Time lapse Week Overzicht) in ieder geval goed gelukt, veel kijkplezier.

Volgende week in mijn kweekavontuur: welk plantje staan staat nou waar? pH-metingen van kraanwater met voeding, en een overzicht van de Amsterdam Genetics planten.

(advertenties)